Jobbiga dagar…

Vi har haft fullt upp, vilket i och för sig är kul på sitt sätt i kontrast till dagarna på sjukhuset. Men kanske inte med tanke på vad vi haft fullt upp med…I Torsdags började Noel ta Kåvepenin istället för att få penicilin intravenöst via porten, vi tänkte att det skulle vara skönt att slippa tre resor om dagen upp till sjukhuset, och det var det också…fram till alla kräkningar började. Vi är ju vana vid att Noel kräks, mycket…Kaskad-spyor är alltså vardag hos oss, men kanske inte efter eller under VARJE måltid, som det har varit nu i tre dagar..det är jobbigt och frustrerande, vi kämpar med att få i honom mat och sedan kommer allt upp igen, helt oannonserat kommer allt upp tills det bara är galla eller luft kvar, så hostar han och hulkar i timmar, blir helt slut och ledsen, bara gråter och somnar av utmattning för att vakna några minuter senare av att må illa och hulka mera…Det har verkligen inte varit roliga dagar, den enda tiden som varit hyfsat lugn är på nätterna, vi har ju kämpat med att ta bort nattmålet och det går faktiskt helt okej, så nu sover vi allihopa hela natten, och i och med att han inte får varken mat eller penicilin på natten så är de oftast lugna…

Hade inte en tanke från början på att det kunde vara hans penicilin som gjorde att han blev dålig, han har dessutom haft feber till och från i några dagar…men efter att ha pratat med en god vän igår om det så kom vi fram till att det säkert beror på penicilinet..så jag gick in och kikade på Fass, är tyvärr dålig på att kolla upp nya mediciner själv ibland, man litar ju på vården, men det stod iaf att illamående, ont i magen och diarré var vanligt, och om man var överkänslig mot just den sorten kunde man få feber…så vi ringde upp till sjukhuset, sista dagen med penicilin är idag och läkaren tyckte som vi att han kunde hoppa över de sista två doserna..känns skönt för då kan vi fokusera på att få i honom mat så han får behålla den, i alla fall till den grad som innan..kräkas kommer han nog göra ändå, rätt mycket..

Vi bytte även mat innan helgen, från hans Emfamil (mat som tjocknar i magen = svårare att kräkas) till vanlig Baby-semp. Näringsinnehållet är detsamma, och vi kände att med den tjocka maten satte han bara i halsen och fick ingen luft av alla kräkningar, och ska han kräkas så här mycket kan vi i alla fall underlätta det hela med mat som är tunnare och således lättare att få upp!

Vi hoppas det lugnar ner sig nu, med både kräkningar, hosta och feber…tycker så synd om Noel som får kämpa så mycket…och man kan inget göra..maktlöshet måste vara en av de jobbigaste känslorna som finns, speciellt när det kommer till ens barn…..

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>