Virka eller köp en Hjärtekatt!

Hjärtekatten är ett välgörenhetsprojekt som startats för att kunna skapa och skänka en katt till alla barn med hjärtfel på Drottning Silvias barnsjukhus i Göteborg. Man kan stödja projektet på två vis, antingen så kan man virka en katt själv och skänka på så vis, eller så kan man bidra med en slant och köpa en katt som sedan virkas av någon annan och skänkes till ett barn med hjärtfel.

Jag tycker det är ett otroligt fint projekt som är värt att uppmärksammas, och tanken bakom katten är också fin, att vara som alla andra men ändå inte, att inte vara ensam och att alltid ha en ”kompis” som delar din sjukdom!

Hemsidan hittar ni HÄR!

Så här skriver man på hemsidan:

Om Hjärtekatten.

Ibland tar livet oväntade vändningar. Som när ett litet barn föds med hjärtfel och måste tillbringa sin första tid i livet på barnhjärtavdelningen på Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus. När sådant händer är det lätt att känna sig osäker och rädd – och då behöver man trygghet. Någonting att hålla sig fast vid. Någonting som påminner om att det lilla barnet är unikt och speciellt. Inte bara sjukt. Någonting konkret och pedagogiskt men samtidigt mjukt och tröstande. Någonting som en Hjärtekatt.
Redo att följa med ett hjärtebarn hem.

Hjärtekatten är en handvirkad katt som på ett pedagogiskt sätt kan påminna om tiden på sjukhuset. Vi vill egentligen alla helst att varje nytt litet hjärtebarn ska få med sig en egen Hjärtekatt när de åker hem från avdelning 323 på Drottning Silvias Barn- och ungdomssjukhus i Göteborg, men det föds omkring 1000 hjärtebarn i Sverige varje år och vi inser att det är för många maskor för oss att virka. Vi har därför satt upp målet att försöka få ihop 100 handvirkade Hjärtekatter att skänka till avdelningen. Men vi behöver hjälp.

Man kan även hjälpa och stödja via Hjärtebarnsfonden

Fina tankar till fina barn!

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>