På väg till Lund

Nu sitter jag och Ted på tåget på väg till Lund, 4 timmar och 45 min….sedan är vi framme i staden som ska ge Noel ett helt hjärta. Lille skrutten flyger från Bromma runt nio idag. Han får åka med ett rutinerat team, och en bra narkosläkare. Han flygs i cpap och i transportkuvös. Det kändes tungt att säga hejdå i morse. Han sov när vi gick, och kanske var det lika bra, för jag har ångest ändå så det räcker. Men det kändes viktigt att få kunna ta emot honom i Lund, eller i alla fall inte låta honom ligga där nere för länge ensam. Vi skrev en lapp till Patrik, en av sköterskorna på BIMA, en go sådan :) Han ska se tilt att älgen Frans kommer med, och så pingu och labanfilten! Jag hoppas att resan kommer gå bra, att han håller sig stabil vägen ner.

Igår var han gnällig och vaken mest hela dagen..fast inte gnällig hela tiden. Han håller på att få tänder, man riktigt ser hur de växer fram, så lite feber till och från, kli i munnen och lite alvedon mellan varven är det som gäller just nu. Däremot är jag nojig, det togs nya prover nu på morgonen som vi väntar på att höra svar om…han har fått ett ökat syrgasbehov under gårdagen och natten…så det känns som att det är något lurt på gång…men jag hoppas att det inte är någon infektion som är på gång, vill verkligen inte att operationen skjuts upp igen nu, inte nu när vi är så nära…när vi är där, dom där dagarna som vi så länge väntat på…jag orkar inte att det skjuts upp igen…

Igår kom också verkligheten ikapp mig. Det känns som att jag inte riktigt förstått att Noel verkligen ska operera sitt hjärta. Det känns så overkligt, så långt borta. Man vet om hans hjärtfel, hur mycket det påverkar honom och hans hälsa, men ändå..man förstår inte, man förstår inte att han har ett stort hål i sitt hjärta..det är märkligt. Och nu när vi är där, vid ett nytt kapitel i vår bok, så känns allt så skrämmande och främmande..det är läskigt, som att kasta sig ut från ett stup…Jag lägger min tro till Noel, på att han är stark och kämpar vidare…att vi fixar det här..men egentligen så är jag livrädd..dom ska in i min sons hjärta..kanske stanna det, såga i hans bröstkorg…och så tiden efter…all smärta, all medicin…usch…men tiden efter det..när han återhämtat sig..att kanske slippa syrgas, cpap, kunna äta själv…allt det..det är värt varenda minut på sjukhuset…Jag hoppas han kan få ett värdigt liv efter den här operationen…jag håller alla mina tummar..ber till allt jag kan..och jag måste tro på att allt kommer gå bra! Han är ett litet lejon, en kämpe, och det har han varit från första stund!

Tänker på dig Noel, i mammas hjärta finns du alltid, i tanken och själen…saknar dig…men vi ses om några timmar…

blogstats trackingpixel

16 reaktion på “På väg till Lund

 1. jag håller med tummarna och hoppas innerligt att noel kommer få ett värdigt liv efter denna operation!
  kramar till er och jag skickar så många styrkekramar så att ni ska fixa morgondagens stora prövning

 2. Tänker på er och håller alla tummar för att operationen imorgon blir av och att det kommer gå bra!

  Massa styrkekramar till er <3

 3. Skriv din kommentar här!

  Heja Noel!!

  Noel som är EN SÅN KÄMPE
  och har klarat allt hitintills, visst är det hans tur att få uppleva alla olika dofter ute i naturen och kunna känna gräset under sina små fötter under sommaren som nu är på väg. Något annat finns inte i min värld. Ni, hela familjen, har funnits med i mitt hjärta och i mina tankar varje dag sen första gången jag läste om er på Jossans blogg. Jag kommer att tänka på er jättemycket, både idag och imorgon. Jag håller alla mina tummar och tår för att operationen ska gå bra.

  Sänder mängder av styrkekramar till er alla 3 och om det går, ännu fler styrkekramar till Noel.

 4. Hoppet och tron har aldrig varit starkare än nu! Det kommer gå bra vännen! Tänker på er varje minut, ni finns i våra hjärtan ständigt! Mycket kärlek från oss!

 5. Moster finns med er också, Hon tänker på er och ber till allt som går att be till och hållar alla tummar o tår och skickar all tur o kärlek som går! Lycka till min lille Noel-kämpe! Du är envis och stark. Precis som dina föräldrar.P.S Skickar med lite Pingu presenter nästa gång mormor åker ner. Kram till er alla/Raggis

 6. Som jag ska tänka på er.
  Som jag ska skicka all min sista styrka jag har till er i morgon!
  Han är en sån stark liten pojke och det är er tur nu…

  Han får den bästa tänkbara vård och han har de bästa tänkbara föräldrar!

  Massa kramar!

 7. Till vår goa kära älskade kämpe…morgonen kom och klockan slog 7….skickade ett sms till din mamma….grattade henne på födelsedagen…skickade ett sms till dig älskade barnbarn….klockan gick och så när hon var nio så tänkte jag….så märkligt livet kan vara…där sitter jag på ett möte….tittade ut och någonstans där uppe i det blå så kommer ett ambulansflyg att flyga till Lund med dig….flera mil från mig ännu flera mil ifrån än vad du brukar vara…men milen mot det som ska hjälpa dig och jag tänkte…..tänkt att vi bor i ett land som har det så….att man kan få den hjälpen….att man KAN….jag kände en värme inom mig och en tacksamhet….en ödmjukhet

  Jag tänkte på att någon gång när vi går här på en stig…sitter där med en kopp kaffe på jobbet…när vi sover lite extra en dag…sitter och läser tidningen…står vid spisen….är och handlar…..så just då i det ögonblicket så finns det kanske ett barn som är där uppe i det blå på väg att få den där hjälpen som ska göra den där skillnaden…..precis så som den kan för dig….jag tänkte Noel……en dag då ska vi gå där på en stig hand i hand och titta upp mot solen.

  Jag har väntat…vi är så många som väntat och när jag sitter här vid datorn så fylls mina ögon av tårar….jag känner något jag inte kan ta på….men jag vet att just idag på din mammas födelsedag så är ni på den plats som ska kan göra dig hel…en plats som för din mamma och pappa är en skrämmande plats just nu men en plats som de även har längtat till att få komma till….nu lilla Noel…nu håller vi oss friska..nu tar vi ett tag till…du vår lilla kämpe…jag vet att du kan..och när du kommer till morgondagen så håller vi alla dina händer….vi sjunger för dig…..och någonstans så finns det hela tiden någon som tänker på dig din mamma och din pappa……..Kramar dig lilla hjärtat våra

 8. Jag har följt din blogg ett litet tag bara men absolut INGEN kan låta bli att bli rörd av det du skriver. Önskar er all lycka, er Noel verkar vara en riktigt kämpe!!!

 9. Jag har läst din blogg ett tag och den hjälper mig så mycket. Min dotter är inte heller frisk även fast allt är stabilt nu. För mig kommer det aldrig vara stabilt och säkert. Jag kommer aldrig mera ta livet för givet.

  Din blogg skulle ha kunnat vara min. Vissa av dina ord känns som att du stulit ur mitt huvud och ur mitt hjärta.

  Jag tänker på er ofta och i morgon ber (jag tror egentligen inte på någon Gud men när det gäller livet ber jag ändå) jag för att allt går bra för Noel.

  Kramar Jessica

 10. Idag går många extra tankar och styrka till er, hela familjen men allra mest till kämpen Noel.

  Du klarar detta Noel. Tror på dig!
  Stooor Kram

 11. Skriv din kommentar här!

  Tänker massor på dig idag NOEL du lilla kämpe.
  Bamsekramar till er alla 3.

 12. Finaste Carolina, Ted och Noel. Tänker ofta på er i vanliga fall och speciellt ofta idag. Skickar tankar och kramar i massor och hoppas att allt går så bra det bara kan idag.

  Kramar!
  Cilla

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>