Frågor och svar

Svar till fyraminusen som skrev;

Jag blir så ledsen när jag läser den här, men ändå glad att du kan leva i nuet. Jag vågar inte heller tänka på framtiden, även fast jag har en frisk bebis i min famn, för jag vågar inte lita på att hon är frisk på riktigt.

Jag har försök leta men har inte hittat (skyller på att jag är sämst på att leta reda på information) – vad har Noel för hjärtfel? Är det det som är det mest livshotande, är hjärtfelet på grund av kromosomavvikelsen? Vet du om kromosomavvikelsen är ärftlig eller var det bara slumpen? Min dotter Michelles avvikelse kunde både vara ärftlig eller slumpen, så vi har tagit kromosomprover på oss. Har dock inte fått svar ännu.

Kämpa på! Jag tror på er.

kram!

Svar;

Noels föddes med en stor ASD, alltså ett hål i förmaken som var över 1 cm stort, hans ductus står även öppen och den valde man att inte sluta när man opererade för hans ASD. Hans hjärtfel beror på hans avvikelse då en bit av det DNA han saknar på kromosom 8 innehåller information för hjärtats utveckling. Hans avvikelse är inte ärftlig och vi tog också kromosomprover som visar att det inte krockar mellan mig och Ted, så sannolikheten att ett syskon skulle födas med samma avvikelse är runt 7%, 3% är det för alla. Hans hjärta har mest sannolikt gjort att lungorna blivit sjuka, även om han säkert har en del lungproblematik som kan kopplas till hans kromosomavvikelse.

Om du vill läsa mer om just Noels avvikelse eller hjärtfel har jag skrivit det under kategorierna Hjärtebarn och kromosomavvikelse som du hittar under kategorier till höger. Annars kan du bara klicka HÄR, och läsa det du orkar.

Kram

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>