Lund den 1 Augusti

Idag är det 1 vecka kvar till nästa vända ner till Lund. Jag fick ett samtal idag från en utav kardiologerna på BUS i Lund. Dom tar det på allvar den här gången, eftersom läget inte stabiliserat sig, att Noel fortfarande är dålig och har ett hjärta som sviktar så har man ännu en gång diskuterat honom. Man har kommit fram till att man behöver göra flera nya undersökningar, vilket kommer att göras på måndag den 1a, om man bedömer att hans ductus är det stora problemet i det hela så har man reserverat en operationstid på tisdag den 2 augusti.

Jag önskar väl helst att man ser att Noels öppetstående ducuts är boven i det hela just nu och väljer att operera honom på tisdagen. Men mitt mammahjärta känner annorlunda vad gällande operationen…eller det gör jag väl egentligen inte heller. Man har så många blandade känslor. Jag vill ju att operationen ska genomföras, det kommer den ju göra förr eller senare ändå, jag vill ju inte åka ner till Lund och sedan åka hem bara sådär, med ett hål kvar i hjärtat liksom. Men samtidigt blir detta Noels 5e operation på 8 månader. Det känns inte heller kul.

Orkar inte skriva om alla känslor just för tillfället. Operationen är nödvändig, och jag vill min son hans bästa. Men ångesten smyger på mig som vanligt, det där med att lämna sitt barns öde i någon annans händer, se honom bli sövd och sitta där på uppvaket/BIVA och hoppas på att han vaknar upp som han ska och att operationen gjort honom väl, att allt gått bra. För att inte tänka på alla de timmar man väntar på att operationen ska bli klar, alla tankar, all oro, ångest…

Måtte detta bli sista operationen, den avgörande, den som gör vårt liv ”normalt”, jag vågar inte hoppas, inte drömma, inte tro…ändå finns där en tanke på att det kanske skulle kunna vara så….

Lund alltså..kanske hjärtoperation nr 2, redan om 8 dagar…..8 dagar, det är ingenting, ingen tid att förbereda sig på….

blogstats trackingpixel

7 reaktion på “Lund den 1 Augusti

 1. Ni är grymt starka!
  Jag håller tummarna för att de genomför op, och att den gör nytta denna gång.
  Nu ska inte er fina familj behöva lida mer.

  Tänker på er varje dag även om jag varit dålig på att kommentera på sistone.

  Massa kramar

 2. Ja 5 ggr är mkt på 8 mån! Men låt det nu bli op och snälla låt det bli avgörande!!! Låt noel få ett helt hjärta, låt honom slippa syrgas. Låt noel få bli frisk!!

  Op är aldrig kul men som vi resonerat förr, bara det är ”opbart”.

  När jag insåg att Noah behövde 3 op sitt första halvår kändes det tungt. Man vill liksom inte, vill bara få vara ifred…

  Tänker på er, massor! Håller tummarna för att det blir op.

  Kramar

 3. Skriv din kommentar här från mamma till 5 helt olika individer
  Viken fin blogg du har . Mycket känslosam. Jag önskar lilla Noel lycka till.

 4. Carolina, var roligt att få träffa er hos T igår och att få se lilla Noel ” på riktigt ” ! En jättefin liten kille tyckte både jag och S. Önskar er lycka till med allt. Självklart kommer Noel greja även detta men är ju aldrig lätt att ha såna här saker framför sig :-(
  Kommer fortsätta följa er via bloggen och mailar lite foton från igår så snart jag lagt in dem i datorn.
  Hälsa Ted !
  Stor kram från oss !

 5. Skriv din kommentar här!

  Hoppas att allt går bra i Lund nu på måndag.
  Jag håller både tummar och tår för att Noel ska bli bättre efter detta bebesök.

  Lycka till Noel och kram till er alla 3.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>