Om att dippa i syresättning

Det sker ju mest när Noel sover, eller det är ju då vi märker det eftersom vi har övervakningsapparaten på och den larmar om han sjunker för lågt. Oftast så beror det ju på att han i sömnen drar bort eller kommer åt syrgasgrimman och därför inte får någon syrgas. Men, ett tag nu så har han dippat helt utan anledning, inatt så var syrgasgrimman i näsan, alla sladdar i men ändå så sjunker han ner till 70%, varför? Tar han aningspauser? Jag blir orolig, för det har ju inte alltid varit så här, kanske beror det på hostan och allt slem, eller så är det så att lungorna mår sämre..vad vet jag. Är ledsen för att vi inte kom iväg till Stockholm, samtidigt som det hade blivit fel att göra alla undersökningar medan han var så dålig. Man blir tokig ibland.

Det är farligt att dippa som Noel gör ibland, och det är ju i längden inte alls bra att ligga så lågt i syresättning, några sekunder går ju ”bra” men vad händer om han inte orkar ta sig upp igen, och om det inte hjälper att höja syrgasen??

Som det är nu så klarar vi ju av att ha hand om Noel själva, och det är det enda vi vill. Vi vill absolut inte ha några assistenter springandes här hemma, inget korttids osv, han är vår son och vi vill ta hand om honom, dessutom kommer han ju inte sluta dippa för att någon annan vakar över honom på natten, och jag kommer säkert vakna ändå…och inte kunna sova om jag inte får ha Noel bredvid mig och ha en annan människa under samma tak på natten…Vi klarar det som det är, även om det är tufft på natten och man är orolig…man vänjer sig inte, man vänjer sig inte vid att ens barn är allvarligt sjukt…men man kan hantera det..fast det är jävligt jobbigt ibland, det ska jag inte sticka under stolen med!

Jag gillar inte det där med att han dippar ”utan anledning”, speciellt inte när han sover. Det är obehagligt att inte veta varför, och att man kanske inte kan göra något åt det….

blogstats trackingpixel

En reaktion på “Om att dippa i syresättning

  1. Vad jobbigt det låter att han sjunker i syresättningen. Det första jag tänkte på är hostan och slemmet. Att han har en infektion i kroppen. Hoppas det bara är tillfälligt. Känns som ni har nog ändå.
    och återigen, du skriver så bra ! Du är så otroligt duktig som mamma. Har sån superkoll på din son. Du kan honom utan och innan – iallafall när man läser det du skriver. Noel har tur att ha just dig/er som sina föräldrar. Ja man får inte glömma din sambo, Noels pappa :-)
    Sköt om er ni fina familj.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>