Framme på Karolinska

Ja nu sitter vi i ett sånt där stelt, sterilt, vitt sjukhusrum, med en liten ”spjälsäng” (läs stor säng för litet barn med stora metallspjälor) till Noel som kanske tar upp 1/10 av rummet. Det är skum belysning och så ett sorl av maskiner i bakgrunden, klockan som tickar. Får rysningar längs ryggraden, fast det fick jag iof så fort jag såg skylten där det stod Solna. Sedan parkerade vi i parkeringshuset vid ALB, fast sömnregistreringen är inne på Karolinska. Hur som, det var jobbigt att känna doften, mötas av oroliga föräldrar vid akuten och gå de där stegen bort mot Karolinska, känna bulldoften vid pressbyrån och sedan ta hissen upp. Allt är sig skrämmande likt, som om tiden stått stilla. Samma slitna fåtöljer, samma korridorer, samma färger, samma känsla. Och så doften, som gör att alla känslor kommer tillbaka, oavsett om man vill eller inte, oavsett om man ”förberett” sig mentalt på att åka hit. Usch. Vill åka hem.

Noel sover i pappas knä, mysigt. Sköterskan dricker kaffe i ett annat rum, Ted spelar på mobilen och jag sitter här. Ändå rätt avslappnat, och vi får ha mobiler och dator på. Så det är ju inte alls som de andra gånger vi varit inlagda här i Stockholm. Men ändå, det sitter i, rätt långt inne. Alla minnen, känslorna…usch…

Vi får se hur länge vi sitter här inne, vårt ”sovrum” är vägg i vägg, kanske Ted sitter uppe lite längre än mig och så sover han längre på morgonen…vi får se hur det känns. Man ska ”orka” lämna också. Den känslan vet bara ni som också varit tvungna att lämna era barn om, och det är inte roligt.

Imorgon är det lungröntgen vid 09, sedan möte med lungdoktorn vid 10. Uppdaterar nog inte innan dess. Får se om ork och tid finns senare. Vi åker hem på eftermiddagen/kvällen imorgon om det går som planerat.

Tack för tankar och fina sms!

Kramar från oss…

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>