Det gick bättre…

Det gick bättre att sätta nål idag och Noel fick blod till slut. Men jag tror han börjar bli mer medveten om vad sjukhuset innebär och han känner igen sig i behandlingsrummet. De senaste gångerna så har han börjat gråta så fort vi går in och han ser fiskarna i taket etc. Men det gick mycket bättre idag, och det var skönt. Sedan sprang vi ut ur rummet och in på ett annat mer avslappnat rum (sjukhusrum avslappnande?!), då kom han mer till ro och kunde leka medan blodet gick in. Så det gick smidigt idag, blodet gick in på 2 timmar så det tog inte hela dagen. Fast sedan gick jag och Noel bort till Neo och skulle be om nya grimmor, så träffade vi underbara Helene och några andra fantastiska själar, saknar Annelie, det var längesedan vi sågs nu! Så tiden gick ju medan vi pratade skit en stund, men sedan promenerade vi hem och Noel somnade i vagnen…då hade han varit vaken i 12 timmar, eller nja, han sov en timme på fm, men ändå…han var gräsligt trött.

Har köpt andra blöjor, vi har alltid kört på Libero, jag tycker egentligen inte om Pampers, men nu provar vi. Alltså, Noel är ju liten i storlek, men rör sig ju betydligt mer än vad vikten säger. Så dom där blöjorna för 5-8 kg lossnar ju, flyger iväg i farten när han snurrar runt och försöker ta sig fram. Skulle vilja ha easy-up men dom är bara från 7kg, och det är ju 1 kg dit. Fast man kanske ska prova ändå?

Annars då? Noel är glad, rätt pigg. Han behövde nog blod, eller det vet vi ju när vi ser på hans blodvärden. Jag är rätt pigg och glad. Noel gör mig så otroligt glad. Han är så sjukt rolig, han har humor, det tycker jag är kul, han är busig och det är jag med. Jag längtar tills vi kan leka mer tillsammans, alltså med bilar och lera typ. Fast det gör mig inget om det dröjer heller, jag tar det i Noels takt. Idag kom farmor på besök, Ted jobbar ju kväll och jag gillar inte att vara själv på kvällarna av olika anledningar, det är ju tråkigt för det första. Men det märks att det bara var vi kvinnor, och så Noel då, för helt plötsligt blev klockan 21, bara sådär. Det är underbart att ha så fantastiska svärföräldrar, och att de bryr sig så mycket som de gör. Jag har ju en extra familj här, precis som Ted har en i Dalarna. Vi har nog de absolut bästa föräldrarna vi kan önska. En dag hoppas jag att jag bor närmare min föräldrar, då skulle det kännas mer komplett. Men jag har dom alltid nära ändå, på andra sätt, och det är det som är viktigt.

Förresten, jag har glömt att skriva att Noel nu passerat 6kg :) HURRA, nu står vågen på 6110g, helt fantastiskt! Bara 900g kvar till 7kg, så länge han inte går ner så går det ju faktiskt rätt bra framåt :) Kommer ni ihåg att Lund först ville att Noel skulle väga 6kg inför hjärtoperationen?? Då hade den blivit av nu, ca 6 månader senare. Jag tror helt ärligt att Noel inte hade levt idag i så fall. Jag är evigt tacksam över att man lyckades operera honom ändå. Jag är tacksam för varje dag. Ingen dag är förgäves, hur jobbiga de än må vara. Livet är meningsfullt, och så meningsfullt på grund av just Noel. Meningen med mitt liv var att bli mamma, det har jag alltid velat, och meningen var att bli mamma till Noel, av en anledning, han valde oss av en anledning, det kommer jag aldrig glömma!

Min superhjälte!

blogstats trackingpixel

En reaktion på “Det gick bättre…

  1. Vi har också börjat med Pampers. Jag tycker att de sitter fast bättre än Libero när barnet är större. Vi använde Libero (och Huggies ibland) fram till Stella var tre månader ungefär.

    Vad skönt att Noel går upp i vikt! Och kul att läsa att han har humor. Jag tror att bebisar har det. De måste ha det! Hur kan de annars vara så roliga?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>