Frågor och Svar

Lena skrev:

Hej!
Jag tänkte bara ge ett tips att sätta en massa Emla-kräm på porten innan nålen sätts! Vi brukar göra det på våra patienter och de säger att sticket då ioftast nte känns alls.
Kram! / L

Jag svarar:

Du har så rätt. Vi sätter alltid Emla-plåster på porten ca 1-1,5 timmar innan vi ska sticka med nål, så även igår. Noel känner nästan aldrig av sticket och brukar inte bry sig så mycket. Men igår så kände han ju när dom stack och fick jätte ont, och när jag tittade på kvällen så såg ju att dom faktiskt stack en gång utanför porten, och det sa dom när dom stack första gången, att dom nog hamnade fel, eftersom nålen dom använde var för stor. Andra sticket är precis på kanten och jag gissar att det skavde i huden när vi satte tejp över sen. Kan vara så att porten sitter lite löst i något hörn och om man inte sätter nålen mitt på så skaver det i huden när man tejpar fast. Antar att det gör jätte ont, och det märkte vi ju igår. Noel blev lugn så fort nålen försvann, glad blev han först när vi lämnade sjukhuset och kom hem…Kram

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>