Julhelgen

Det har varit extremt glest med blogginlägg nu över julhelgen. Jag tog väl lite bloggledigt antar jag. Min syster kom på fredagen och sedan har vi haft ”fullt upp”, fast med sådant som är trevligt och mysigt. På fredagen fixade jag med det sista inför julafton, några paket skulle slås in, griljera skinkan och baka en saffranskaka. Min syster hade med sig otroligt mycket godis, så det blev en hel godishörna vid julgranen, men det är ju lite så det blir på jul, sockerchock de dagarna. På julafton kom delar av Teds familj hit på morgonen för frukost (julgröt) och sedan trängdes vi tillsammans i köket ett tag. Vi spelade julmusik och tog det lugnt. Vi har alltid knytkalas så det var delade arbetsuppgifter i köket och vi åt lite efter 12 på förmiddagen. Sedan öppnade vi paket och såg på kalle anka, vilket nog de allra flesta gjorde. Det blev lite lek och mys i några timmar med de allra minsta, men på kvällen passade vi vuxna på att spela lite spel och äta ännu mer godis. Det blev en väldigt lugn och kravlös julafton, precis som den ska vara. Julen är en tid då man ska umgås med familj och vänner, mysa och ta det lugnt, inte stressa och stå i köket hela dagen. Vi delade upp allt arbete och det var mysigt att göra det tillsammans.

Noel fick en massa fina julklappar, och jag med. Jag fick en mixer som jag önskat mig, så nu kan jag göra massa goda smoothies m.m. Noel fick fina leksaker, och av farbror och Natalia fick han en önskad Bumbo-stol. Han provsatt igår och satt så fint så i den, lekte med lite leksaker. Jag tror den kommer bli kanon att öva att sitta i, däremot var kameran helt död igår, så jag kunde inte ta någon premiärbild, men det hinns nog med idag.

Juldagen var väldigt lugn, en promenad och sedan lek här hemma. Vi åt rester från julbordet och gjorde absolut ingenting på hela dagen, hur skönt som helst. Min syster åkte hem igår, så hon var här hela julhelgen, väldigt mysigt att få rå om varandra lite längre tid. På annandagen tog jag mig ner på gymmet medan min syster tog ett varv på mellandagsrean, Noel och Ted tog en lång promenad och på eftermiddagen fick vi finbesök av våra vänner som just nu bor i Västerås. Det blev lite fika och många skratt, så som det ska vara när man träffar vänner man inte ser så ofta.

Noels förkylning har varit långdragen men på juldagen blev han bättre och var verkligen superglad hela dagen, vaknade med ett skratt och somnade med ett. Det är verkligen en fröjd att se honom så pigg och glad, och han är ju så fantastisk, han skrattar och ler trots att han är jättesjuk, förkyld och febrig, inget kan få den killen att ge upp. Han har nog njutit av julen på sitt egna lilla sätt, många kramar och så massa gos, speciellt med moster och med ena farbror som stannade länge på julafton. Noel är ju inte stilla längre, som vilken ettåring som helst, det är full fart, men när han är sådär mysigt trött, då kan man passa på att få mysa en stund, och det gör vi, myser alltså!

Vi hade hur som helst en väldigt trevlig jul, god mat, härlig stämning och så omringade av underbar familj, dessutom fick vi chans att mysa lite med Noels kusiner, storakusinen är ju jättestor nu och inte alls en liten kille, utan en bestämd 5-åring med glimten i ögat, och så minikusinen på snart 6 månader som får vilken surtant som helst att börja le. Vi träffas inte så ofta så det var mysigt att få stjäla dom en stund.

 

Hoppa ni alla hade en härlig jul och att ni fått vila ut och haft en mysig tid med nära och kära!

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>