Lungutredning del 2

23e Januari är dagen med stort D. Då ska Noel sövas. Ångest. Ont i magen. Väntan. Oro. Rädsla. Förväntan. Illamående. BIVA. Narkos. Nålar. Lämna. Inte finnas där. ALB. Inte veta.

Jag hatar att söva Noel, det är hemskt, och det är hemskt att veta att vi ska ligga på BIVA minst ett dygn, minst, minst ett dygn. Jag har ångest redan nu. Fast det har jag iof bara jag tänker på Astrid Lindgrens barnsjukhus, ALB, doften, känslan, atmosfären, minnen. Usch och fy säger jag bara. Men, det är ju nödvändigt, vi vill ju veta. Om man nu kan ta reda på något så vill vi ju veta svaren. Och även om man inte kan se något på de olika röntgensvaren så är ju det också ett svar. Då har vi ju tagit reda på så mycket som går, förutom att göra en biopsi på lungvävnaden, men, det är ett extremt komplicerat ingrepp då man måste såga upp bröstbenen och göra en mindre operation för att få bort en bit att analysera, det känns inte som ett alternativ. Det som kommer att göras den 23 januari är en MR på hjärnan för att se om det kan vara så att hjärnan kopplar fel när det kommer till andningen, att hjärnan inte skickar signaler på natten att Noel ska andas osv. Vi gör alltså inte någon MR på hjärnan för att vi är nyfikna över hur den ser ut med tanke på Noels kromosomavvikelse utan det är enbart i syfte att se om andningsreflexerna är ok! Och sedan kommer man att göra en datortomografi (skiktröntgen) över lungorna för att se hur dem ser ut ordentligt. Båda undersökningarna tar mer än 30 min var, så det är nödvändigt att söva Noel då man måste ligga absolut stilla. Vi kommer att åka upp till Stockholm redan den 19 Januari för att ha möte med lungdoktorn och med anestesiteamet (de som ska söva Noel). Och vi orkar inte åka en massa fram och tillbaka, därför blir vi kvar till den 23 då Noel ska sövas. Detta innebär att vi ju har några dagar att ta död på. Så vi tänkte passa på att träffa några fina människor som jag vet vill träffa oss, med sedan skulle jag gärna vilja ha tips på saker vi skulle kunna göra, som är anpassade efter Noel, alltså inget lekland/vattenland osv, utan kanske lite mer som skansen, vi kan kika på lite saker, och ta Noel med i vagnen, så tips på det alla ni som bor i Stockholmsområdet, gärna nära Solna, vad finns det att göra??

 

blogstats trackingpixel

2 reaktion på “Lungutredning del 2

  1. Kanske det finns tid att träffas, skulle vara roligt !
    Jobbar dock torsd fred …
    Finns många roliga museum och sen har vi ju Junibacken i närheten av skansen. MEN anpassat för Noel … Hmm.Han ska ju inte utsättas för massa onödiga baciller heller när han är så känslig och sånt kryllar det ju av i dessa förkylningstider på folkstäta ställen.
    Återkommer om jag kommer på nåt roligt …
    kram till er från oss i Täby !

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>