Besök av HAB – Sjukgymnasten

Idag hade vi ett efterlängtat besök från vår sjukgymnast på habiliteringen, det var nog faktiskt över att år sedan vi sågs sist, ett tecken på att allt medicinskt har fått gå i första hand. Det var ett jättetrevligt besök, vi tycker väldigt mycket om vår sjukgymnast, hon är ödmjuk och försiktig, lyssnar och tar lätt till sig saker. Dagens besök gick mest ut på att hon skulle få träffa Noel, se hur han ligger till motoriskt, ”undersöka” honom och komma med förslag/tips på ev. hjälpmedel eller delar av kroppen vi behöver träna mer.

Noel fick väl mer eller mindre en liten ok-stämpel i rumpan, vilket känns underbart skönt. Han är sen i utvecklingen javisst, men det hade vi ju redan koll på, varför vet vi ju också. Men hon kunde inte hitta några anmärkningar på leder eller hans motorik. Han har en egen motorisk vilja och det syns på honom att han vill lära sig och att han är envis, att han vill röra på sig mycket och att han är en aktiv unge. Allt var positivt. Han är stadig i nacke och rygg, även i ben och de ”hjälpmedel” vi använder här hemma såsom gåstol, bumbostolen, hoppgunga osv räcker föra att stimulera hans motorik som det är nu. Hon sa även att Noel visar fina tecken på att kunna lära sig både sitta, krypa och gå, det gäller bara att låta det ta tid, ge kroppen tid att hitta rätt balans och styrka. Men hon såg inga hinder för att han inte skulle kunna lära sig allt det där! Han har inga överrörliga leder och inte heller några stela leder, så inget där vi behöver jobba med.

Egentligen så ska vi bara fortsätta stimulera som vanligt, låta honom ta sig fram på golvet och uppmuntra till att försöka sitta. Inget nytt egentligen, däremot så känns det otroligt skönt att ha haft detta första mötet och att vi kommer ha mer kontakt i framtiden än vad vi hittills haft. Vi ska få prova ett ståstöd där vi spänner fast Noel så han kan öva på att stå upp och leka med saker medan han står, det var det enda som hon tyckte var bra att få extra hjälp med, och det tycker vi också är bra. Tanken med habiliteringen är ju att kunna få så mycket hjälp som möjligt, om det behövs, för att främja utvecklingen så mycket som möjligt. Vi tänkte även passa på lite längre fram att prova lite gymnastik i habiliteringens bassäng, men vi måste öva på det där att bada först, det är nämligen inget som Noel tycker är superkul direkt!

Överlag så var det ett jättebra besök, och otroligt skönt att få träffas i Noels hemmiljö, tror hon fick en mer rättvis bild av Noel på det sättet, och han blev inte lika avskräckt av en ”främmande” människa!

 

blogstats trackingpixel

En reaktion på “Besök av HAB – Sjukgymnasten

  1. Skriv din kommentar här!

    oj så skönt med positiv respons efter allt som ni gått igenom. Noel är så duktig, allt i sin egen takt. Det är hur rätt som helst.

    kramizar till er alla 3 och till lilla bebisen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>