Dessa nätter

Från att ha varit bortskämda med att få sova hela nätter och ha en son som sover 11-12 timmar/natt så har vi nu övergått till att ha vakentimmar, gråt, gnäll, skrik, klåda och annat jobbigt i princip varje natt. Och vad beror det på? Tänder, fler där nere och några där uppe, hela munnen verkar mer eller mindre svullen på Noel och man kan verkligen se vart tänderna är på väg att ”ploppa” fram. När Noel är ledsen eller har ont så har han en dålig vana att klia sig i huvudet eller i öronen, så detta sysselsätter han sig med på natten tills han vaknar av att han river sig, det är hopplöst vissa nätter. Han verkar dessutom ha blivit allergisk mot sin egna säng utan somnar helst i soffan och ligger gärna kvar, alternativt sover mellan oss i vår säng. Sover han i vår säng så kan inte jag sova för jag vaknar av minsta rörelse och så slutar det alltid med att han ligger på mig med fötter eller andra kroppsdelar, helst sparkar han mig i magen/revbenen så där härligt skönt, mina kuddar hamnar alltid på golvet och så får jag ligga på sidan med ca 20cm till godo. Det är ju säkert övergående men det är så tråkigt för han är ju inte direkt helt utvilad på dagarna längre utan gäspar en del och sover middag rätt tidigt.

Det är synd att tänderna ska påverka honom så mycket, en fördel är ju iof att han blir lösare i magen så vi har slutat helt att ge lavemang/laxermedel nu, skönt att slippa en medicin även om det bara är en kortare period.

Eftersom Ted jobbar förmiddag den här veckan och börjar 06 så delade vi upp natten, att Ted skulle ta Noel fram till 03 om han vaknade då och jag efter 03, vi lät honom sova kvar i soffan där han somnat och Ted gjorde honom sällskap. Tro det eller ej men han vaknade bara och grät en gång och somnade om rätt fort, så grabbarna sov hela natten på soffan och jag bytte av Ted när han skulle till jobbet så låg jag på soffan tills Noel vaknade vid 07. Det var verkligen underbart att få sova ostört i nästan 7 timmar, det var flera veckor sedan Noel sov hela nätter. Jag hoppas att tänderna ger med sig och inte gör lika ont snart, han har det verkligen jobbigt på nätterna, men det är iaf en sådan sak som de flesta barn har jobbigt utav, det gör det lite lättare, det är inte bara vi som lider av att barnen får tänder!


Idag ska Noels farfar vara barnvakt några timmar, jag och Ted ska på planeringsmöte på habiliteringen, vet inte riktigt vad vi ska ta upp, ska börja tänka lite på det här med stödtecken och kurser för oss och anhöriga, det är lika bra att börja i tid och kanske starta med några få tecken och mala på med dem. Annars vet jag inte riktigt vad vi ska planera för till våren/sommaren. Något annat jag ska ta tag i idag är att boka tid hos tandläkaren, inte för att jag har några besvär men för att det var flera år sedan jag kollade tänderna ordentligt och med tanke på hur mycket jag kräkts, både med Noel och denna graviditet så behöver jag lite tips på hur jag ska sköta tänderna bättre!

Hoppas ni får en härlig dag, här är blåsigt men soligt!

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>