Liten sjukling

Natten till lördag blev Noel dålig, han sjönk snabbt i saturation (syresättning) och jag fick höja syrgasen ordentligt mycket för att han ens skulle ligga på en skaplig nivå. Sedan fortsatte han att dippa under natten och var vaken större delar av den och bara skrek och andades jättehäftigt, stackarn satt och skakade i min famn och hade hemsk feberfrossa, trots alvedon så sjönk inte tempen under 38,5. Vi valde att stanna hemma under natten så vi kunde försöka få lite sömn, det är ju aldrig riktigt akut längre eftersom vi kan reglera syrgasnivån själva hemma, det blir akut om det är så att syrgasen inte hjälper och Noel har så svåra andningsbesvär att han inte orkar andas själv ordentligt, men så var det INTE i fredagsnatt, tack och lov.

Han vaknade i vanlig ordning runt 06 och var något piggare, dock så andades han fortfarande inte helt ok och fick behålla syrgasen fast han var vaken, sedan gav vi Alvedon under morgonen men han blev ändå inte helt ok. Eftersom hans andning blir så påverkad så var det ju inte tal om någon vanlig förkylning så vi åkte upp till sjukhuset efter frukost.

Lite prover visade att han hade ett högt crp (infektionsvärde) men hans HB var ok. Så vi fick åka hem igen med ett recept på penicillin i handen och tips på att ge Ipren istället för Alvedon. Skönt tyckte jag, han var ändå skapligt pigg och orkade leka korta stunder. Det är bara så synd att hans andning jämt ska bli så påverkad när han blir sjuk.

Det är alltid många minnen som kommer tillbaka till en när Noel är mer sjuk än ”vanligt”, man blir livrädd i stunder att vi ska falla tillbaka in på gamla spår men samtidigt tacksam över hur stark han är idag som faktiskt klarar av mindre infektioner och förkylningar utan större problem, förra året var han nära att dö flera gånger på grund av ex. magsjuka och luftvägsvirus.

Hur som helst så var det aldrig något akut och han har varit rätt pigg och glad ändå. Det märks dock att det är något som är jobbigt, han är jätteflåsig och blir trött för minsta lilla, sover mer om dagarna i kortare perioder och har ingen matlust direkt. Igår fick jag i honom två skedar gröt till frukost (tack för knappen), fast idag åt han nästan en hel portion så jag antar att det är på bättringsvägen, antar att penicillinet gör sitt, som det ska!

Läget är alltså under kontroll här hemma, Ted jobbar i vanlig ordning och jag handskas med en lite för gnällig unge som ändå är sjuk men pigg. Ni vet när viljan finns där att leka och stoja, men inte orken alla gånger, då blir det lätt gnälligt och inget hjälper förutom att sitta i knät…mysigt men jobbigt på samma gång. Det ger sig säkert om någon dag eller två, är glad att han ändå är så pass pigg och ville äta lite mer till frukost idag.

Har ingen aning om vad han åkt på för något, antagligen något virus av nåt slag eller någon mindre infektion i luftvägarna, det gör det samma, bara han blir pigg igen!


Vi satt ute och lekte en stund igår hemma hos farmor, skönt med lite frisk luft i alla fall!

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>