Sitta, stå, gå

Förra veckan var riktigt hängig, Noel är fortfarande lite halvdålig sedan förra helgens insjuknande (vad det nu var), vi slutade med penicillinet i lördags och då hade hans infektionsvärde gått ner till normalt, skönt det i alla fall. Nu är det nog mest Noels HB som spökar. Vi var och kikade på lillebror idag och passade på att gå ner och ta ett blodstatus på Noel efteråt, vi hade egentligen tid imorgon men nu var vi ju ändå redan uppe på sjukhuset. Hans HB låg på 83, vilket är på tok för lågt för att han ska må riktigt okej, även om det kanske inte alltid märks så gör det det nu. Han är trött, blek, snabbandad och har fortfarande inte fått tillbaka matlusten trots att han säkert mår rätt okej från förra veckans infektion/virus eller vad det nu var. Han ska i alla fall få blod imorgon så då piggnar han säkert på sig en hel del. Och förhoppningsvis kommer matlusten tillbaka då med, idag har jag knappt fått i honom någonting, nästan en hel yoghurt på eftermiddagen, men annars blir det väldigt mycket knapp-matning just nu.

Annars håller han låda, den där lilla skrotungen. Han är jättestabil nu när han sitter och man vågar ”lämna” honom korta stunder, lägger dock oftast något mjukt bakom ifall han kastar sig eller tappar balansen, men det gör han inte så ofta längre om vi sitter tillsammans och leker. Dessutom visar han ett alltmer större intresse för att stå upp, och om man håller honom i händerna så tar han ofta små, små steg åt något håll han vill åt, utan hjälp, han lyfter fötterna och förflyttar sig. Det känns som JÄTTESTORA framsteg, ett hopp om att han en dag kommer knata runt här hemma, springa och leka med kusiner och med lillebror. Det känns som att han verkligen, verkligen har den där viljan som behövs, och jag är övertygad om att han kommer fixa det mesta, bara att det tar längre tid för honom…

Annars gör vi inte så mycket här hemma. Jag får en del ryck och ideér som jag mer eller mindre tvingar på Ted. Vårt senaste projekt nu är att måla om ett stort linneskåp som är ifrån Teds mormor och morfar, just nu står det på landet och är målat en gång. Det ska sen stå inne i pojkarnas rum och svälja de flesta leksaker. I och med detta lade jag upp en bänk och en hylla på blocket igår, efter två timmar var bägge sålda och hämtade, galet hur ”på” folk är på blocket…men kul att bli av med. Pengarna ska vi nog lägga på lite nya leksaker…vill köpa ett lära-stå-bord till Noel från ex. fisher Price. Vi måste även fixa en till spjälsäng till lillebror som ska bäddas och göras i ordning. Känns overkligt och underbart att få ”boa” en gång till…snart är vi en familj på 4 personer…

Imorgon kommer Noels moster på besök, ända från Dalarna, men hon flyttar ännu längre norrut efter helgen, så vi får passa på att mysa ett par dagar innan dess. annars har vi ett till besök inbokat till hörcentralen i Linköping på onsdag och så lite träffar med vänner och familj!

blogstats trackingpixel

2 reaktion på “Sitta, stå, gå

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>