Vårdbidragsansökan…..

Är helt slut på grund av det där jävla vårdbidraget. Har nu skrivit klart vår bilaga om Noels funktionsnedsättningar samt vård och tillsyn. Det blev 17 A4 i Word. Fick liksom nog i förrgår när magen krånglade för Noel så allt bara brast. Känner mig hemsk när jag skriver om Noels behov och hans funktionsnedsättningar. Det känns verkligen hemskt att bara fokusera på allt negativt. Men jag kan ju heller inte skriva att allt har blivit så mycket vardag för oss att det känns normalt med övervak som larmar på nätterna och en mage som krånglar så Noel har jätteont. För även om det blivit vardag för oss så är det ju ändå inte ”normalt”. Det är svårt när man skriver för det blir som man kastar allt i ansikten på sig själv också, att så här jävla jobbigt har vi det egentligen, fast man kanske hittat vägar att bearbeta, jobba runt problemen och hitta lösningar på hur man ska hantera sjukdomarna och funktionsnedsättningarna. Det känns så motsägelsefullt att som förälder sitta och beskriva hur jäkla jobbigt livet är med det barn man älskar mest av allt, det känns så otroligt fel!

Samtidigt så lever vi ju långt ifrån ett ”vanligt småbarns liv”, det vet jag, men det här är ju ändå vårt liv som vi anpassat oss efter och som vi lever idag. Det känns så fel att säga att det är jobbigt och beskriva hur jäkla lång tid allt tar och hur mycket extra jobb det innebär med Noel. För innerst inne vill jag ju inte se det så, vi hanterar ju Noels behov och rättar oss därefter, det är ju det som är vår vardag, precis så som andra tar hand om sina barn så tar ju vi hand om Noel även om han kräver mer ”jobb” än ett friskt barn. Det bara känns så jävla ledsamt att lyfta fram alla jobbiga bitar och allt som Noel inte kan. Känns som man sitter och letar fel på sitt barn och bara beskriver hur jäkla hemskt livet är med honom…fy, det känns faktiskt inte alls bra. Även om jag varit ärlig i vår ansökan så känns det som en inbordes strid bland känslorna när jag skriver ner allt i ord.
Men nu är i alla fall vår del färdig. Och som sagt, det blev väldigt många sidor, väldigt mycket att förklara och fruktansvärt jobbigt att skriva ihop. Nu ska vi bara skriva vilka merkostnader vi har och sedan skicka in skiten till försäkringskassan. Vi har fått hälften av de läkarintyg vi frågat efter. Det gäller att ligga på och att ringa och ”tjata” flera gånger. De intyg vi fått problemfritt och som är korrekta är från habiliteringen. Läkarintyget som ska styrka alla Noels sjukdomar och funktionsnedsättningar är inte ens komplett så det måste vi få kompletterat med fler uppgifter. Dessutom så väntar vi på två intyg ifrån Stockholm, vilket verkar vara betydligt krångligare än vad jag trodde. Noels kirurg och läkare som har hand om hans analatresi är inte tillbaka fören i slutet av september så det intyget får vi skicka i efterhand nån gång i oktober. Och idag ringde en läkare från barnrespiratoriska centret på ALB. Den läkare som haft hand om Noels lungutreding där har inte tid att skriva intyget, så det har lämnats över till någon annan läkare som aldrig haft Noel. Han i sin tur blev nästan irriterad över att jag bett om ett intyg. Han påpekade flera gånger att det var Norrköpings uppgift och att han minsann fick sitta efter arbetstid med läkarintyg och inte fick extra betalt för detta. Det hjälpte inte direkt att jag förklarade för honom att Noel inte har en egen ansvarig läkare i Norrköping som har 100% koll på honom, alla utredningar och sjukdomar så det därför krävs ett mer grundligt läkarintyg just kring lungproblematiken. Han var tveksam till att skriva ett intyg över huvud taget, för det tog ju minst en timme att skriva, det var först när jag förklarade att även Noels barnkirurg från ALB skulle skriva ett intyg angående hans analatresi som han gav med sig och lovade att skriva ihop något, men det skulle ta minst 2-3 veckor innan han kunde göra detta, eftersom han hade minst 20 intyg som skulle skriva, och glöm inte att det var efter arbetstid och att han inte fick betalt för detta….suck..som att en annan tycker det är roligt att jaga läkarintyg och att skriva ansökan själv!

Förhoppningsvis kan vi komplettera ansökan med alla intyg i oktober. Men vi får väl hoppas att dom kan påbörja utredningen nu i september ändå. I alla fall allt grundläggande.

Ska bli skönt när allt är inskickat och klart. Då börjar bara alla samtal till FK om att dom ska tag tag i ärendet och skynda på allt..Undrar om man kunde få skriva med i ansökan alla samtal man har till FK och x antal timmar man sitter i deras jävla telefonkö….vore lite kul!

blogstats trackingpixel

2 reaktion på “Vårdbidragsansökan…..

  1. Usch, jag gråter nästan när jag hör hur du blir behandlad. Visst är det kanske ”jobbigt” för läkaren att skriva dessa intyg, men hur f*n har han mage att lägga över ”skulden” på dig. Du behöver ett intyg – då ska du få det. Hans snyfthistorier kan han spara till sin familj! Förbannad blir jag!
    När det gäller ditt ifyllande av ansökan så ska du inte se det som en skymf mot ditt barn. Du fyller ju i det för att du måste. Det innebär inte att någon tror att du inte älskar eller uppskattar honom lika mycket eller mer än alla andra föräldrar gör (eller borde göra)! Att det finns negativa saker i er vardag inkräktar inte på den lycka som han ger er och som ni ger honom, sjukdomarna finns där, men är någonting separat. Att vårda Noel är någonting ni gör som en självklarhet, men du ska ändå känna att du har rätt till det där nedrans bidraget, utan skuldkänslor (eller vad man ska kalla det).
    Kram

  2. Oj oj ! Jo det är inte lätt med dessa läkarbetyg men att dom svarade dig så på ALB. hmmm :-(
    Otrevlig läkare :-( Ni är så berättigade till vårdbidrag ! Alla ggr ! men förstår att det känns jobbigt att sitta med allt detta.
    kramar från oss till er

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>