Funderingar

Ganska ofta funderar jag lite kring Noels alla funktionshinder och hans kromosomavvikelse, hur framtiden kommer bli, hur Noel kommer bli, det är många tankar som rör sig i huvudet.

– Kommer han att kunna lära sig kommunicera och ropa på ex mamma och pappa om han behöver hjälp?
– Kommer han kunna förstå samspel och lek med andra barn och vuxna?
– Kommer han kunna sköta sin hygien själv?
– Kommer han kunna andas utan andningsstöd?
– Kommer han rita teckningar och göra pyssel till oss i familjen?
– Kommer han kunna spela fotboll med sina kusiner?
– Kommer han kunna gå i skolan och lära sig läsa och skriva?
– Kommer han få det lättare att gå upp i vikt och växa?
– Kommer andra barn reta honom?
– Kommer andra vuxna se ner på honom för att han är ”annorlunda”?
– Kommer han leva ”livet ut”?
– Kommer han förstå och känna sig annorlunda än andra barn?
– Kommer människor i hans närhet ha förståelse för att han är annorlunda och respektera honom som individ?
– Kommer människor ta sig tid att lära känna Noel på djupet, eller ”strunta” i det för att det tar tid för honom att bygga upp en relation?
– Kommer han kunna leva någorlunda självständigt som vuxen?

Jag har många funderingar och tankar kring Noels framtid, men det största frågan av dem alla är hur jag som förälder kommer hanterar ovanstående. Kommer jag bry mig om omvärldens tankar och åsikter? Kommer vi få tillräckligt med hjälp och förståelse från myndigheter och nära och kära? Kommer vi orka kämpa hela vägen?

Det enda fakta som jag vet är att vi älskar Noel helt villkorslöst och Noel älskar oss och livet mer än någonting. Han vill finnas till och han vill utvecklas! Det jag vet är att vi kommer göra allt vi kan för att han ska få ett så bra och värdigt liv som möjligt, vad det innebär idag vet jag inte, men vi tar ju en dag i taget. Vi ska kämpa och slåss för honom, och vi ska försöka få omvärlden att respektera och lära känna vår son precis på det sätt som han är värd att kännas vid!

blogstats trackingpixel

3 reaktion på “Funderingar

  1. Tack för att du delar med dig av dina tankar!
    Jag tycker att det är så kul att läsa om Noels framsteg och jag tror att han kommer att klara alla eventuella hinder tillsammans med sina kärleksfulla och starka föräldrar.

  2. Av allt så kommer vi i er familj, att finnas under samma himmel under samma sol och alla moln var vi än befinner oss….du vet ju Lina vad jag brukar säga…..där finns det alltid någon som tänker på en….alltid någon som håller ens hand i sin…i tanke och känsla….det finns alltid en kram….det finns tysnad och det finns skratt.. för vi delar stort som smått som vi alltid gjort…det behöver du aldrig någonsin…aldrig för en sekund tvivla på..älskar er/mamma

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>