Snabb uppdatering

För er som är nyfikna så kan jag tala om att det ännu inte tittat ut någon bebis. Lillebror verkar ha det supermysigt i magen och trivs kanon där inne, till skillnad från mig som verkligen inte trivs med tillvaron just nu. Idag har vi gått över 10 dagar, gick över 12 dagar med Noel. Jag vet att det är fullt normalt egentligen, och dom där +14 dagarna är lika vanliga som att han skulle dykt upp på någon av -14 dagarna. Det är bara jobbigt när man fått ett datum och ställt in sig på det, lovade iof mig själv att inte fokusera på datumet så mycket, men när man väl är där så är det svårt…

Som läget är nu så har jag fruktansvärt mycket förvärkar, mer än jag hade med Noel, dom kommer och går, som värst kommer dom med 5 min mellanrum i flera timmar och jag vaknar ofta av värkarna på natten. Vi var inne häromdagen på förlossningen för att se om dom kunde ”skynda på” det hela, då var jag öppen 2cm och dom gjorde en hinnsvepning. Är jättetrött och nedstämd, magen är verkligen stor och klumpig och ivägen hela tiden när jag ska leka med Noel, inte så lätt att leka och fara runt med förvärkar heller, vissa känns mer än andra. Jag klagar inte direkt på smärtan, min smärtgräns är rätt hög, men jag kan ju inte påstå att det inte känns heller!

Busungen mår skapligt i alla fall. Han är på gott mod nästan hela dagarna. Det enda som stör honom är ju magen, han har fortfarande ont i magen om nätterna, han får sova bredvid oss i sängen och då räcker det oftast med att ge nappen och kramas en stund så slutar han gråta och somnar om, vissa gånger gallskriker han en halvtimme och somnar om vartefter. Vi provade att ta bort hans Movicol under två dagar, och sista natten sov han hela natten utan att vakna och gråta en enda gång, alltså förstår vi ju att det beror på hans Movicol att han får ont i magen, 1 av 10 får magont står det på bipacksedeln, så förstår egentligen inte varför ALB säger att det inte skulle bero på medicinen :/ Hur som som fick vi börja ge Movicol igen eftersom han blev alldeles för hård i magen utan, men nu har i alla fall ”bajseriet” kommet igång igen! Annars är det bra med honom, han leker och skrattar, busar och springer runt i gåstolen! Matvägrar ibland och vägrar sova ibland, 2-års trots tror jag! Och även om trots kan vara hur jobbigt som helst så berör det mig inte fullt lika mycket som en krånglig mage eller massa larm om natten!

Ted har varit hemma från jobbet ett par dagar nu, det har varit till stor hjälp vill jag lova, har sovit i princip ingenting de senaste dagarna och det har inte varit lätt att ha Noel själv när man har ont stup i ett, även om värkarna kommer och går. Vad jag vet så är förvärkar av det här slaget helt normalt, och även om man kan ”räkna med det” så är det ändå fruktansvärt jobbigt, jobbigt att känna sig trött redan innan förlossningen satt igång. Idag är han dock på jobbet men jag och Noel får besök under förmiddagen av lillkusinen och hans mamma, känns skönt att ha någon här och slippa vara själv hela dagen!

Vet inte om det blir fler inlägg innan lillebror kommit till världen, ni får gå och vänta precis som vi gör! Men jag lovar att visa upp den lilla krabaten när han väl tittat ut, när det nu sker! Kanske sätter det igång idag? Eller så tvingas jag bli igångsatt nästa vecka, det återstår att se, tills dess får ni hålla till godo med en bild på min största skrutt!

blogstats trackingpixel

En reaktion på “Snabb uppdatering

  1. Skriv din kommentar här!

    Hej Carolina,
    ja, det är jobbigt att gå och vänta de sista dagarna och att dessutom ha ont gör ju inte saken bättre. det är i alla fall kul att det går framåt för Noel, det är härlig läsning. jag hoppas nu att du inte behöver vänta på lillkillen någon längre tid. Kanske redan idag eller imorgon!?
    Lycka till önskar
    / också en mormor

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>