Leon

Så har gossebarnet också fått sig ett namn, Leon. Något andranamn har vi ännu inte kommit på, men det är ju heller inte lika ”viktigt”.
Annars mår vi bra allihop. Lite tröttare än vanligt, men det tar ett tag att vänja sig, och så här 6 dagar efter Leons ankomst så känns ändå allting rätt harmoniskt. Leon är en väldigt nöjd bebis, väldigt vaken och med, ligger och kikar och fäster blicken på olika saker, han verkar tycka att livet utanför magen är väldigt spännande. De första dygnen var väldigt påfrestande, innan mjölken rann till, då var han frustrerad och grät pga hunger, men nu fungerar det bra med amningen även om det gör åt helvete ont nu i början!
Noel är pigg och glad, han märker dock att någon mer har flyttat in, konstigt vore väl annars, men inte så att han verkar bli väldigt ”påverkad” av det. Vi märker det mest på att han är ledsen över att inte få lika mycket uppmärksamhet av mig längre, och jag blir såklart också ledsen. Det kommer ta tid för oss alla att vänja oss vid att vara 4 stycken i familjen, och eftersom jag och Noel är så vana vid att vara vi och att han alltid får vara hos mig när han själv vill så blir det en enorm omställning att inte kunna vara det. Men när amningen kommer mer i fas och är mer ”klockad” så kan vi lättare anpassa Noels rutiner efter Leons mattider. Så det kommer som sagt ta sin lilla tid innan vi fått in nya rutiner och som passar ihop med Noels.

Annars mår vi som sagt bra, lite trötta och slitna men vi myser och tar in varje sekund av vardagen och av livet. Visst finns det stunder då man överväldigas av känslor, tankar kring sådant vi gick miste om med Noel men också den där obeskrivliga glädjen över vilka fantastiska barn vi fått, speciella var och en på sitt sätt, två helt skilda individer med olika förutsättningar, men våda så otroligt efterlängtade och älskade! Det är verkligen en fantastisk gåva att få barn, och en så obeskrivlig känsla att få se dem växa upp!

blogstats trackingpixel

8 reaktion på “Leon

 1. Skriv din kommentar här!
  Oh en sån liten goding. vilken stadig blick. jättesöt. lycka till med barnen och hoppas att ni snart kommer i takt i vardagen.
  /också en mormor

 2. LEON … NOEL baklänges 😉 Lite kul ! Men gissar att det inte var bara därför ni valde det 😉
  Ett fint namn är det !
  Jättesöt lillebror har Noel fått !!

 3. Åh vad fin! Jag tycker nog just nu han är lite lik sin pappa men kan se drag från er båda :) Så glad för er skull! Tänk vilka fina barn ni har! Är så stolt över att vara deras moster! Och så glad ni bestämde er för Leon. Otroligt fint namn och för mig är det en sån fin symbolik med det namnet! :) Tänker på er och saknar er! <3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>