Lillebror

Idag är Leon 15 dagar. Fast precis som Noel så känns det som att han alltid funnits här. Det är stor skillnad på att ha ett eller två barn, men något som är säkert är att det blir dubbelt så mycket kärlek här hemma. Leon är en nöjd bebis, för det mesta, skriker som alla andra när han är hungrig eller har bajsat. Annars en väldigt lugn och nyfiken bebis. Han vill vara nära, helst ovanpå oss, vilket har lett till ett inköp av en bärsele, annars kommer jag verkligen inte klara mig när Ted jobbar. Han sover helst på mage, om han ska sova på dagen, annars är han väldigt vaken, han tror väl att han är äldre än vad han är. Han sover dock hela nätterna, han sover bredvid mig i soffan, Ted och Noel tar upp hela vår säng :) Då kan han sova på sidan eller på rygg, fast oftast somnar han med tutten i mun och vaknar bara när han vill äta.

Amningen funkar väl okej, jag ammade aldrig Noel så vi är nybörjare jag och Leon. Men han vet hur han ska göra, han äter typ varannan timme, men om han själv fick bestämma skulle han ligga vid bröstet jämt och ständigt. Han är en snuttig bebis, så ibland känns det som det är svårt att avgöra om han ätit klart och är mätt eller om han bara är snuttig. Han kan äta i 40 min och så somna, släppa taget, men om man flyttar på honom då så vaknar han och verkar vilja ha mer, oftast så nöjer han sig dock med nappen i så fall.

Antar att det tar mer än 15 dagar för oss att lära känna varandra och få rutiner. Han får äta när han är hungrig och så får han sova när det passar honom tills vidare :)

Imorgon ska vi till BVC för andra gången (nytt för oss), då får vi se om lilleman går upp som han ska, vore en skön bekräftelse så kan jag slappna av mer vad gällande amningen. Sist vi var där, då var Leon en vecka, då hade han växt 1,5cm och gått upp 150g.

blogstats trackingpixel

3 reaktion på “Lillebror

  1. Är du lik din mamma må tro…sover på nätterna och följer din egen klocka….din mammas mormor sa alltid att bebisar alltid ger oss vinken om sin rytm….verkar som ni hittat er….kramar..mormor

  2. Han är verkligen JÄTTESÖT lilla Leon. Vad roligt att allt verkar gå som det ska med honom. Fortsatt lycka till med den lille ! KRAM

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>