Storebror

Nu har Noel varit storebror i 15 dagar. Dagar som verkligen passerat i ilfart. Jag var väldigt fundersam innan Leon kom hur Noel skulle reagera på att få en lillebror, skulle han förstå alls? Märka av att det tillkommit en familjemedlem? Skulle han bli ledsen, arg, avundsjuk?
Faktum är att allt har gått bra, han märker dock att det är en ny liten människa här hemma, men så länge han får sin beskärda del av uppmärksamheten så går det bra. Han är avundsjuk när jag ammar och inte får sitta i mitt knä, då blir han ledsen och börjar gråta om han inte bara tittar ledsen på mig med sina hundögon. Alltså går jag runt med en hel del skuldkänslor här hemma. Åt bägge hållen i och för sig. Men det känns enormt jobbigt att Noel blir så ledsen, då blir jag också ledsen! Annars fungerar det bra, han sitter ofta bredvid när jag ammar och leker med sina leksaker, och oftast så nöjer han sig så. Det händer ju dock att han blir jätteledsen och ser att jag har Leon och vet att han inte kan sitta i mitt knä, det är ju uppenbarligen en enorm skillnad på att bara sitta bredvid mamma än att sitta i mammas knä. Jag och Noel har enormt starka band till varandra, kanske mycket på grund av allt vi gått igenom, så det är inte bara Noel som ska vänja sig vid lillebror och delad uppmärksamhet, det är lika mycket känslor för mig, om inte mer. Jag ska också vänja mig vid att jag inte kan ha bägge samtidigt alla gånger, utan får dela min tid på två. Det svider lite i hjärtat ibland när jag måste ge Leon mat och Noel behöver mig samtidigt. Jag har alltså rätt stor ångest inför den kommande veckan när Ted går tillbaka till jobbet. Rent praktiskt så fungerar det ju rätt bra, bägge barnen är för det mesta nöjda och glada, men alla känslor är långt ifrån på plats.

Annars går det väldigt bra för Noel just nu. Han fortsätter att utvecklas. Han knatar på i sin gåstol, tar sats mot olika mål och drar ner allt som kommer i sin väg. Han sitter själv i längre stunder på golvet och leker med sina leksaker och han verkar förstå saker på ett helt annat sätt nu än för en tid sedan. Innebörden av Nej vet han mycket väl, även om Noel också trotsar. Om exakt en månad så blir Noel 2 år, och tvåårstrotset är något vi märker av, främst med maten men även sömnen ibland, han vägrar och skriker tills han kräks ibland, med sömnen kan vi vara konsekventa, men det tråkiga med Noel är ju att med maten kan vi inte bara säga att nähä då får du vara utan mat då, och sedan vänta tills han blir hungrig igen, vi måste ju ge mat i knappen i så fall, annars går han ner i vikt. Han blir ju dessutom glad ibland om han slipper äta. Den ena blir ledsen om han får mat och den andra om han inte får mat haha.

Rent hälsomässigt så mår Noel bra, det har blivit glesare nu mellan hans blodtransfusioner, sist gick det 7-8 veckor mellan transfusionerna, han fick blod sist dagen innan Leon kom så vi får se när nästa gång blir. Nästa vecka ska vi ta ny vikt, han hade gått upp jättefint förra gången, då vägde han strax över 7,2 kg. Vi försöker verkligen vara petiga med maten, antal kalorier etc, och förhoppningsvis så ger det resultat. Vore så skönt om han började gå upp och inte gick ner mellan varven, gör han det har han också möjlighet att växa bättre.
Igår var jag dessutom och hämtade ut ny medicin till Noel. Movicolet han får nu får han ju ont i magen av, och han vaknar och gråter flera gånger per natt. Inte jätteroligt då allas sömn blir förstörd. Den nya medicinen ska förhoppningsvis ha samma verkan som Movicol men inte ge magont. Vi får testa och hoppas på det bästa. Det vore skönt för oss alla om Noel fick sova ordentligt på nätterna, han har ju alltid sovit bra förut innan vi började med Movicol.

Annars händer inte så mycket nytt kring Noel, vi övar och tränar på en del saker här hemma, försöka främja att han ska lära sig krypa. Han leker och njuter av livet och så länge dagarna följer en hyfsad rutin så mår han bra och trivs med livet. Får han dessutom busa med mig och Ted hela dagarna så mår han toppen :) Igår tyckte jag och Ted att Noel sa mamma :) Det är stort, även om det inte var det han sa eller om det var en ren tillfällighet så känns det jättestort!

blogstats trackingpixel

3 reaktion på “Storebror

  1. Vad tråkigt att det inte funkade med movicol för Noel. jag tycker det blev så enormt mkt bättre både gällande det magonda/gasiga och konsistensen då vi bytte från laktulos till movicol. Funkar toppen för Alice !
    Hoppas det nya funkar bättre ! Vad var det ni fick nu ?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>