Amning

Alltså det där med amning verkar ju vara en hel vetenskap för sig. Känns så underligt för innan Leon föddes så tänkte vi att vad skönt det vore med ett barn som är friskt och som kan säga till själv när han är hungrig och som kan äta själv från början. Nu känner jag att fasen vad smidigt att ha i lite käk cirkus var tredje timme i en sond 😉 skämt åsido, men jag tycker det är jättesvårt att avgöra nu om Leon är mätt och nöjd efter att han ätit, eftersom han gärna ligger så länge vid bröstet. Min egna teori är att det nog faktiskt finns tillräckligt med mjölk (funderade på om det fanns för lite ett tag) och att han äter sig mätt på ca 15 min, för då suger han på bra och intensivt, sen efter det så kan han slumra till och tutta lite till och från i 15-25 min till, men jag tror det är närheten och snuttandet han är ute efter. För efter dom där första 15 minuterna så släpper han liksom taget hela tiden, velar en massa om han ska ha mer eller inte, ibland blir han nöjd om jag byter bröst, ibland bara han får vela lite och snutta till och från. Någon av er med liknande erfarenhet? Eftersom jag aldrig ammade Noel så är vi ju rena nybörjarna här hemma, och trots att det bara gått två veckor så känns det som om jag gärna vill få till rätt amningsteknik för oss båda.

Vi var på BVC igår, och då hade han gått upp lite mer än 100g sen sist (en vecka sen), det var helt okej och inom kurvan. så förmodligen får han ju ändå i sig tillräckligt med mat. Han är nöjd mellan måltiderna, men jag undrar fortfarande vad han pysslar med när han släpper taget hela tiden???? nån som har någon tanke?

blogstats trackingpixel

En reaktion på “Amning

  1. Vad kul att det funkar med amningen! Det där att släppa taget har mina också gjort… kan nog vara så att de eg är mätta, men det är mysigt att snutta. Sen är det ju väldigt viktigt att de får i sig den där sista mjölken, som är fet och näringsrik, så kanske fyller det en funktion också. Ibland kan de också vara så att de helt enkelt behöver rapa innan de kan fortsätta äta riktigt, att det är därför de släpper taget hela tiden. Testa ta upp och rapa och lägg dit honom igen. Så skönt att han ökar i vikt, då får han ju i sig det han ska och du kanske kan slappna av mer också! Kram!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>