Andra kvällen

Idag är det andra kvällen själv, då Ted jobbar. Hade ångest inför att han skulle börja jobba igen, och visst tycker jag det är enklare när han också är hemma, då är vi ju två som kan hjälpas åt. Men det går bra tycker jag, dom är goa och glada min två pojkar, och det fungerar bra att ha dem hemma själv, hade ju varit fruktansvärt jobbigt annars när vi bestämt oss för att ha två 😉 Det jag haft ångest över är ju inte allt praktiskt egentligen utan mer alla känslor och att jag inte kan sitta med dem bägge när jag ammar Leon, men det går faktiskt bra, Noel är ju oftast nöjd med att leka ”själv” eller sitta precis bredvid mig.

Jag har till och med lyckats få Leon att sova innan Noel ska nattas bägge kvällarna nu, det känns bra eftersom jag och Noel alltid har mys på kvällen när han ska nattas och jag vill helst inte stjäla den tiden från Noel. Ikväll fick vi dessutom 1,5 timme själva innan Noel slocknade i mitt knä, 1,5 timmes kvalitetstid bara han och jag, lillebror sov gott bredvid oss! Det känns extremt viktigt för mig att få dessa tillfällen med Noel, det gjorde det iof innan Leon kom ut också, men desto viktigare känns dem nu. Det kan vara 30 min när vi bara hoppar i knät, kittlas och busar med varandra, eller som ikväll, lite extra mys-tid i knät. I framtiden kommer vi säkert ge dem separata dagar att få extra egentid på, dels för att Noel kräver sin extra uppmärksamhet och vård men också för att vi tror det är nyttigt att separera syskon och göra skilda saker med dem, precis som det är viktigt att göra saker tillsammans!

I eftermiddags hade vi besök av grabbarnas lillkusin (3 månader) och hans mamma. Mysigt med besök och kul att kusinerna kan träffas med jämna mellanrum. Noel och Leon har 3 kusiner här i Norrköping, en stor kusin och 2 med bara något års åldersskillnad. Känns jättekul att dom får möjlighet att växa upp tillsammans och finnas där för varandra, om dom vill förstås 😉

Igår var vår fastighetsskötare här och ordnade med lite avlopp, han kontrollerade även i köket så det fanns uttag för diskmaskin, det gjorde det :) så nu ska vi försöka hitta en att köpa, blir nog en begagnad, känns extremt onödigt att köpa en sprillans ny, däremot inte ett dugg onödigt att köpa en diskmaskin, det kommer bespara oss många minuter om dagen och en hel del tjafs om vems tur det är att diska :) Om ni ska sälja er eller vet någon som vill bli av med sin kan ni väl höra av er, annars ska jag kolla blocket och se om jag hittar nåt fynd!

Det är annars rätt lugnt här, lugnt på sjukhusfronten med. Noel ska vägas nån gång denna eller nästa vecka, och ta nytt HB-värde. Annars är inget ”större” planerat kring honom fören början av nästa år, då ska han operera ner sina testiklar och så ska han genomgå en syn och hörselundersökning under narkos. Leon var vi med på BVC igår, han hade som sagt gått upp 100g sen förra veckan och växt 1cm på längden, godkänt på den biten fick han!

blogstats trackingpixel

3 reaktion på “Andra kvällen

  1. Vad fina de är de två bröderna :) Tror det kommer gå jättebra med dem. De ser ut att trivas ihop och ha det mysigt tillsammans tycker jag.Kan ju va otroligt mysigt att få ett syskon också fast man får mindre tid med sin mamma ibland. Iaf så fick jag världens finaste syster! trots syskontjiv skulle jag aldrig velat vara ett ensambarn, men är väl just för jag fick dig till syster det :) Så kul med alla framsteg. Blir aldeles varm i hjärtat av stolthet och glädje! <3

  2. Hej! Har varit på väg att skriva så många gånger men ska se om jag får till det nu:) Har själv två barn med ett och ett halvt år emellan (som idag är 22 och 21 år gamla). Storebror har Aspergers syndrom och var länge mycket bunden till mig. Med facit i hand känner jag att lillebror var bästa gåvan till storebror! Att få en ”kompis”, förebild och någon till att älska (förutom mamma och pappa) var och är guld värt. Visst var det tufft ibland men för storebror överväger fördelarna med att ha en lillebror tätt i ålder många gånger om. Nu skiljer sig Noels behov naturligtvis sig åt, men att ha en brorsa i sin närhet tror jag säkert är bra! Sköt om Er allihop :) /Sofia

  3. Hej! Vad skönt att det funkar så bra att ha båda barnen själv! :) Vi har precis köpt hus och ska byta ut diskmaskinen, vet inte hur gammal den är men den fungerar felfritt. Den är 60 cm bred. Hojta till så är det bara att ni tar den isf! / Sara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>