Blod, svett och tårar

Vi tog nytt HB på Noel i tisdags, det var tydligen lågt, fast att det bara gått 3,5 vecka sedan han fick blod, nu låg det på 87. Däremot så är han ju rätt pigg ändå, vi har inte alls märkt av något lågt HB. Vi har läkarmöte på måndag på dagavdelningen så vi tar nytt HB då och så får vi se om det eventuellt blir transfusion på måndag eller tisdag.

Noel har fortfarande jobbiga nätter, han vaknar och gråter minst 3-4 gånger/natt. Ibland räcker det om jag lägger mig bredvid honom, ger han nappen och håller om i några minuter, men som inatt så skrek han tröstlöst och panikartat i 45 minuter innan han till slut somnade i min famn, inget tycks hjälpa, vi provar att vyssja, gå runt, ligga ner, hålla fast tätt mot kroppen, ge alvedon ifall han har ont, vi provar lavemang..inget hjälper, kanske har några av er rätt vad gällande ”nattskräck”, det är inget begrepp jag är bekant med men det kanske är det som Noel har. Det är bara enormt frustrerande denna period av dålig sömn på nätterna, det påverkar verkligen oss alla, den enda som sover ordentligt på nätterna är Leon. Fast han kan ju å andra sidan inte sova på dagen :/ Jag hoppas verkligen att det här är en period som snart går över. För allas skull, Noel blir tröttare på dagarna, och såklart vi likaså, men framför allt så tär det på hjärtat med gallskrik så pass länge, och ingenting hjälper, man känner sig som en extremt dålig förälder när man inte kan trösta, att vara i famnen verkar vara fruktansvärt då när han skriker, men det är lika skrikigt om han får ligga själv. Jag får dåligt samvete om jag bara lägger ner honom en stund själv, men han vill heller inte sitta i knät..frustrerande!
Dagarna är däremot en ren kontrast till natten. Gladare kille får man leta efter, får han bara leka, busa lite och sitta i knät ett tag så är han världens goaste, gladaste kille. Han springer runt i sin gåstol, tar riktiga steg i den, tar sig fram dit han vill. Drar ner allt på golvet som kommer i hans väg. Han sitter och plockar och leker koncentrerat med sina leksaker, och så skrattar han, inte för att jag alltid förstår åt vad, men det där skrattet gör mig lycklig ända in i själen!

Själv har jag nu ”klarat” mig förbi första dagsveckan. Dagarna har gått ruskigt fort. Det enda jobbiga denna veckan är att vi har punktering på däcket på barnvagnen. Vi har bytt slang ett par gånger men det funkar inte. Det blir en ny tripp till babyproffsen idag för att se om vi behöver köpa ett helt nytt däck..kasst tycker jag. Dessutom har jag åkt på nåt halsvirus. Har ingen feber och är inte snorig, men ont i halsen och så sätter det sig alltid på mina stämband så den här veckan har jag låtit som en riktig kråka, det gör jag iof fortfarande! Därför kommer det bli en lugn helg, sovmorgon varsin dag och inget speciellt planerat. Vi kommer nog träffa familjen bara och ta oss ut på en och annan promenad, om vi får till punkan på vagnen.

Barnen sover just nu så ska passa på att kasta iväg några mail. Insamlingen har stått stilla ett par månader nu eftersom vi haft fullt upp med Leon. Men det är dags att ta tag i den igen och se till så det rullar in några slantar :) Dessutom måste jag fixa med lite annat som är mycket lättare att få gjort medan barnen sover!

Hoppas ni får en fin helg och inte för mycket kyla!

blogstats trackingpixel

En reaktion på “Blod, svett och tårar

  1. Jag blir också glad in i själen av Noels skratt och glädje. Det värmer att se han leka. Vilken glädjespridare, full av kärlek han är vår lilla pojk! Hoppas han får sova bättre på nätterna snart. Moster blev iaf väldigt glad över sitt mail!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>