Första dagen på nya året!

Idag är det den allra första dagen på det nya året, vi har fortfarande sjukstuga här hemma. Det är verkligen jättetråkigt. Noel har fortfarande syrgas dygnet runt och är väldigt hängig. Han har en fruktansvärd hosta och rosslar mest hela tiden. Snoriga är dom båda två men det är främst Noel som mår dåligt av det, pga syrgasen blir slemhinnorna jätte torra i näsan och blöder massor, så det täpper till ordentligt, på natten kan han knappt få luft alls. Nätterna är riktigt jobbiga om jag ska vara ärlig, det blir inte alls mycket sömn, vi sitter upp med Noel större delen av nätterna och han har många hostattacker, kräks upp slem och är väldigt täppt. Vi hade hoppats på att det skulle gå över, men han tycks ha dragit på sig ännu ett virus efter lunginflammationen :( Vi har tid på sjukhuset på torsdag, dels ska vi göra ett ultraljud på hjärtat, ren rutin men nödvändigt nu efter att han varit så sjuk, sedan ska vi ta vikt och vanliga prover. Läkaren som är där då får nog ta sig ”en titt” på Noel så vi inte missar någon ny infektion. Däremot måste vi upp idag och byta ut vår saturationsmätare, den har glappat sedan jul till och från så den larmar i tid och otid på nätterna för att den tappar kontakten, så fruktansvärt irriterande och jobbigt!

Ni kanske förstår att jag inte alls haft ork till bloggen sista tiden. Vi måste ha rätt mycket koll på Noel nu när han har syrgas hela tiden, den åker ju bort med jämna mellanrum och han dippar rätt ofta i syresättning nu även på dagtid. Det är jobbigt just nu faktiskt, även om han säkert kommer bli bättre så finns det alltid tankar där om att han inte skulle bli det. Vi har ju verkligen ingen garanti på att Noels lungor någonsin kommer bli friska, och infektioner så som en lunginflammation sabbar ju liksom lungorna helt för honom..det kommer nog ta riktigt lång tid innan han blir som förut igen. Han har ju inte ens någon matlust för tillfället, det enda som är gott är vatten, så det är ju synd att han inte kan livnära sig på det. Vi matar på i knappen och så får han äta gröt etc efter ork, det blir med andra ord inte mycket som går ner via munnen för tillfället.

 

Mellandagarna har med andra ord varit extremt lugna, vi håller oss hemma. Det råder dessutom RS-virus i luften nu, så att besöka platser med mycket folk går bort på en gång. Skulle aldrig få för mig att ta med mig barnen till stan/köpcentrum/affären nu. Tar hellre det säkra före det osäkra, jobbigt att mestadels sitta inne, men det är skönt att familjen finns i närheten så vi har några att umgås med! Har ni tråkigt kan ni ju alltid komma förbi på en fika 😉 Nej men det blir en del promenader och kortspel, massor av lek och matlagning! Imorgon är det ju dock vardag igen och rutiner som vanligt, skönt på ett sätt, men också tråkigt!

Ted har börjat ta ut föräldradagar på måndagar nu, så vi förlänger helgen lite. Känns jätteskönt att ha en extra dag tillsammans. Skönt att Ted får en extra dag med barnen, dels om man vill ge dom en dag var att göra något spec på, eller om vi själva vill göra något själva så har vi en dag extra att göra det på.

Nyårsafton igår var också lugn, vi lagade trerätters här hemma som säkert många andra gjorde, barnens farmor var här på kvällen och vi spelade lite kort. När hon åkt hem såg vi på film och höll på att somnade innan tolvslaget, vi skålade i champagne och sen gick vi la oss. Nästa nyår kanske vi slår till på stort och bjuder hem folk för fest, vem vet!

Hur som helst så tar vi det lugnt fram tills Noel är bättre, förhoppningsvis är det snart!

Jag hoppas att ni alla hade en underbar dag igår och att början på året blir precis så som ni tänkt!

blogstats trackingpixel

2 reaktion på “Första dagen på nya året!

  1. Älskade dotter….alltid så omtänksam om andra och så har det alltid varit. Det är så mycket som man önskar man kunde hjälpa till med som det där att ge er en natts sömn för att bara kunna ge tillbaka lite för den glädje och kärlek du ger till dem runt om. Jag önskar att det nu vänder för Noel, att han mår bättre och att han ska få sitta i sin gåstol och leka med sitt memory, han är så envis och stark och är en kämpe i alla lägen. Massa kärlek till er alla fyra, en extra kram till Noel och mormor håller alltid hans hand i sin. Kram till lille Leon och till dig och Ted…..jag finns där hos er i mina tankar….mormor

  2. Skriv din kommentar här!

    God fortsättning till er.
    hoppas att 2013 blir ett ännu bättre år för Noel och er. Det bästa du kan göra nu är , precis som du skriver, att ta hand om Noel och familjen, sen får du skriva här när tid, vilja och ork finns.
    Kämpa på lille Noel, du är så stark.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>