Luftvägsinfektion

Var uppe med Noel på akuten igår, han blev mycket sämre under gårdagen och fick ännu jobbigare att andas. Han hostar extremt mycket men har liksom svårt att få upp allt slem. Hur som helst så fick han inhalera en del men det hjälpte inte så mycket, crp (infektionsprov) var normalt men han lät väldigt pipig och rosslig på lungorna, vi fick åka hem men skulle komma tillbaka om det blev sämre. Under natten och morgonen idag så blev han ännu sämre och hade svårt att få in luft alls, med syrgas på över 1,5 L så borde man syresätta sig väldigt bra men Noel hade svårt att hålla saturationen uppe över 85. Så det blev ett besök till sjukhuset idag med. Leon fick vara hemma hos ena kusinen så länge (Tack för hjälpen), kändes skönt att slippa ta med honom upp till sjukhuset med alla baciller i omlopp och så kunde vi båda två bara fokusera på Noel. Hans crp hade stigit idag, men inte så högt så man misstänkte en ny lunginflammation, däremot så lät han hemskt på lungorna och vi fick ge honom kortison och inhalera ett annat preparat än det han fick igår. Det hjälpte faktiskt mycket bättre. Så nu har vi hämtat ut en inhalator att ha hemma och så ger vi inhalationer ca var tredje timme. Det känns som att det hjälper en del. Däremot så är hostan fortfarande hemskt och det blir alltid värre när han får mat. Han är väldigt medtagen och hängig, orkar inte alls mycket, vill inte äta eller leka utan sover största delen av dagen.

Det känns faktiskt väldigt tungt just nu. Det är extremt jobbigt och påfrestande att se honom så dålig, och att den ena infektionen byter av den andra. Vi hade hoppats på att det skulle släppa och att nya året skulle börja med en frisk och pigg Noel. Jag hoppas på att det vänder ganska snabbt ändå, jag saknar verkligen min pigga, glada kille som springer runt i gåstolen och skrattar åt saker som ingen annan skulle skratta åt! Det känns faktiskt som en kniv i hjärtat att han blivit så dålig, igen, det gör jävligt ont. Ärligt talat så mår jag rätt dåligt över att han är så dålig, man är liksom tillbaka i sjukhuskarusellen igen, en plats jag väldigt ogärna befinner mig i. Ändå är det hemskt hur fort man anpassar sig, eller fascinerande kanske, att man som människa så lätt kan anpassa sig till nya livssituationer. Bara som att man nu helt plötsligt tycker det är okej med en syresättning på 84% fast vi alltid varit benhårda med att den ska ligga över 90%. Livet är jävligt orättvist, och väldigt skört. Jag behöver väl kanske inte skriva att det kanske blir glest med inlägg på bloggen en tid framöver? Familjen går först och det finns inte så mycket tid över just nu till att sitta här och skriva, även om jag gärna skulle vilja.

Jag kikar in här i mån av tid och ork. Förhoppningsvis så blir han bättre snart min lilla skrutt!

blogstats trackingpixel

5 reaktion på “Luftvägsinfektion

  1. Oj så kämpigt för Noel och för er med så klart…. Hoppas verkligen att det vänder snart så att Noel får må bra, busa och vara glad igen

    Styrkekramar

  2. Kram och krya på Noel ! Hoppas det kommer bättre tider snart . Är så jobbigt när man är i det och för er blir det ju mkt värre då Noel lätt blir så dålig !

  3. Skriv din kommentar här!
    jag hoppas också att Noel blir bättre mycket snart. det är så themskt att se honom så här dålig, han som har gjort såå stora framsteg senaste tiden
    . Krya på dig Noel och bamsekramar till honom och er.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>