Tandläkarbesök

Igår var vi på Noels allra första tandläkarbesök. Det gick som väntat, Noel skrek hela besöket och var livrädd så fort vi entrade rummet. Däremot så blev vi glatt överraskade över att tandläkaren inte tyckte att man behövde åtgärda något i nuläget. Jag har gått och haft magknip och ångest inför detta besök så det var jätteskönt att det ändå gick så bra som det gjorde. Hon påpekade dock det som vi redan misstänkt, att Noel är lite trång i nedre käken och att ett par tänder växer lite snett. Dock inget som man kan göra något åt, det kan hända att dom permanenta tänderna som kommer efter mjölktänderna växer mycket rakare.

Hon remitterade även Noel vidare till specialisttandvården. Det känns också skönt, eftersom han säkert kommer behöva lite mer avancerad hjälp med sin munhälsa ju äldre han blir så är det en trygghet att ha kontakt med specialister. Dessutom så kommer man nog behöva söva honom om man måste åtgärda något i framtiden, men alltså inget vi kommer att ”passa på” att göra under kommande narkos!

 

Otroligt skönt att kunna bocka av detta besök på listan. En liten sten lättade från mina axlar så nu kan jag andas ut till nästa veckas besök hos ortopeden som ska ta sig en titt på Noels fötter och ben!

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>