Besök hos ortopeden

Idag var vi alltså på besök hos ortopeden. Noels sjukgymnast från habiliteringen var också med. Skönt att ha henne med tyckte jag eftersom hon ändå arbetar med Noel och kan förklara hur Noel rör sig hemma på ett helt annat sätt än vad jag och Ted kan. ”Undersökningen” gick snabbt, ortopeden klämde och kände lite på Noels ben, leder och fötter. Så fick Noel visa att han kunde stå med stöd och hur han har fötterna när han sitter etc. Ortopeden tyckte inte att Noel hade några problem eller avvikelser i höfter, ben eller leder, däremot så är Noels fötter tydligen långa och inte så breda, hälen är lite för kort och stortån ”får inte riktigt plats”. Dock så sa han att Noels fötter var hyfsade, så jag antar att det är fri tolkning på det och jag tolkar det som att det inte är något större del på fötterna. Han beslutade att Noel ska få inlägg att ha i skor och sedan ett par special sandaler med ilägg att ha inomhus, dom ger mer stöd upp över ankeln och runt i hela foten eftersom Noel gärna stödjer på insidan av foten. Man behöver alltså inte åtgärda fötterna på något annat sätt för tillfället. Förhoppningen är att med hjälp av iläggen kommer han stödja mer rätt på foten och kommer tillsammans med utvecklingen att hitta bättre balans.

Dessutom så tyckte han också att Noel verkar ha bra förutsättningar för att lära sig gå, han tycket väl överlag att allt såg hyfsat ut. Ortopeden var en lättsam herre som var lätt att prata med och som inte krånglade till det där med undersökningen. Noel hatar ju sjukhus så pass att han är en helt annan person på sjukhuset än hemma, så att hålla på och söla och förklara för mycket vid undersökningar är ingen ide, det är liksom bara bättre att få det gjort!

Dagens läkarbesök fick alltså godkänt ur vår synvinkel. Känns skönt att kunna bocka av detta från listan och ha det ur världen, det finns ju rätt mycket annat kring Noel att fokusera på!

 

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>