Operationstid

Jag tog tag i saken i tisdags och ringde Stockholm för att reda ut remisser som försvunnit och varför vi aldrig får någon operationstid. Jag fick till slut tag i samordningssköterskan på barnkirurgen och vi tillsammans kom fram till ett datum och en planering inför operationen. Noel kommer att opereras 7 maj om inget förhinder uppstår. Vi kommer att åka redan den 5 maj eftersom måndagen 6 maj kommer bestå av en hel del undersökningar inför operation.

Vi har även tid till Stockholm 2 April för bland annat återbesök för Noels analatresi. Vi kommer även passa på då att träffa läkare på lungmottagningen och en narkosläkare som ingår i anestesiteamet som kommer söva Noel i maj. Vi kommer också träffa kirurgen som kommer operera i Maj, det känns väldigt skönt att kunna göra det en månad innan själva operationen för att kunna vara så insatta och förberedda som möjligt!

Det man kommer göra under narkosen 7 Maj är följande;

– Operera ned testiklarna

– Laga ett ljumskbråck

– Hörsel/synkontroll

– Röntgen av tänder/käken

Förhoppningsvis kommer vi kunna samordna allt detta under samma narkos. Det vore extremt skönt att få allt detta gjort samtidigt, och förhoppningsvis går operationen bra och vi slipper BIVA. Går det bra att samköra alla undersökningar så har vi nog en ganska lugn sommar att se fram emot. Givetvis känns allt ovanstående jobbigt men i nuläget är det jobbigare att gå och vänta på att operationen ska bli av än att vara där och det är gjort. Är även nervös inför att se vad syn och hörselundersökningarna kommer visa, men i värsta fall så innebär resultaten bara att Noel kommer behöva mer hjälp, och egentligen är det ju positivt att få reda på så man kan optimera hans utvecklingsförmåga, om man inte ser och hör ordentligt är det klart att utvecklingen kan bli hämmad, och ett barn som Noel behöver all hjälp han kan få.

Vi får helt enkelt nu hålla tummarna för att alla sjukdomar och infektioner håller sig långt borta och att allt kommer flyta på bra när vi är i Stockholm, både i April och i Maj.

blogstats trackingpixel

2 reaktion på “Operationstid

  1. hoppas verkligen att de kan samordna allt. det är ju helt fantastiskt att det faktiskt går. som du kämpar och ringer och styr… att du är den som ordnat operationen… många kramar

  2. Ja varför är det du som ska behöva ta tag i sådant här och inte sjukvården :-(
    OM du/ni mot förmodan har 15 minuters lucka för en kort träff/fika så tycker jag fortsatt att det vore kul att träffa er. Men det hinner du såklart tänka på, ända in i maj.

    Kram!
    Rosita

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>