Leons dop 14/4-13

För några veckor sedan hade vi dop för Leon. Det blev otroligt fint och lyckat. Mycket stress och planering innan dopet och en sjuk Noel, men väl i kyrkan så fann sig lugnet och det blev en väldigt fin ceremoni. Som på Noels dop hade vi även denna gången lyckan att få höra min vän Jasmine och hennes bröder spela och sjunga i kyrkan. Vi valde Kents ”utan dina andetag” och Sonja Aldéns ”Du är allt”. Många av mina vänner som bor långt bort kunde dessvärre inte komma men kyrkan var full av våra familjer och nära vänner ändå. Jag älskar barndop, jag tycker att det är en otroligt fin ceremoni, oavsett om man döper i kyrkan eller om man kanske har en namngivelse hemma. Jag tycker det är fint att sätta barnet i centrum och att reflektera över det mirakel som barnet faktiskt är!

Vi hade egentligen velat haft samma präst som på Noels dop men hon var dessvärre bortrest denna helgen, men vi fick en jättefin präst ändå som var väldigt förstående och empatisk. Hon hade egna erfarenheter av ett sjukt och handikappat barn och tyckte inget med Noel var konstigt. Noel fick vara med framme i kyrkan hela tiden, det gick helt ok, hade nog förväntat mig en del skrik och motarbete, men han var rätt lugn och glad ändå!

Dopet hölls i Matteuskyrkan och vi fikade sedan i Matteusgården. Det blev nog en lagom lång fika men som alltid lite stressigt att försöka hinna med att prata med alla man vill prata med, speciellt dem som åkt lång väg för att komma på dopet. Mina föräldrar och syster (barnens gudmor) hade som ex åkt från Dalarna ner, däremot så stannade dem ju över helgen så det var skönt det!

Leon var glad och vaken hela dopet, dock väldigt trött på slutet! Han tackar ödmjukast för all uppvaktning och för alla fina presenter!

 

 

 

 

 

 

 

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>