Leon 7 månader

En kompis sa till mig innan vi fick barn att tiden gick så obehagligt fort när man fick småbarn, så här med facit i hand kan jag inget annat än att hålla med!

Så i måndags blev stora lillkillen hela 7 månader. Han är dock allt annat än 7 månader ”enligt pappret”, han är lite mer överallt om man säger så. Åla det gjorde han redan för någon månad sedan, nu är han på väg att krypa på alla fyra. Han försöker ställa sig upp mot diverse saker, möbler, leksaker, ben you name it, han kan från krypställning sätta sig själv och sedan ner i krypställning igen. Försvinner iväg dit han vill gör han. Är lite förvånad över hur pass trygg han är med att ”försvinna iväg själv”, han kryper gärna in i pojkarnas rum och leker själv en stund tills han tröttnar och kommer tillbaka till där man. Dock så är han ju helst där alla andra är, eller i alla fall helst där Noel är, Noel är en stor fascination. Dock blir han lite för närgången för Noels tycke, men nu har Noel börjat säga ifrån, genom att ge ifrån sig lite gnälliga läten och söka blicken hos mig eller Ted. Jag kan inte gärna stilla Leons nyfikenhet på storebror, inte heller vill jag ta bort honom från Noel varje gång heller. Vi försöker få dem att vänja sig vid varandra i lugn takt, eller ja, få Noel att vänja sig vid Leon. Jag tycker det är mysigt att se dem ihop, ibland kan dom samsas, men oftast inte, Leon är som sagt rätt påstridig, han är liten och nyfiken.

IMG_4409

Leon 7 månader är fortfarande den gladast och mest nöjda unge jag känner. Han är glad mest hela tiden och skrattar så fort han får syn på någon vuxen eller något barn. Han är nog lite mer pappas pojke än mammas, lyser upp som en sol när pappa kommer hem eller om pappa haft sovmorgon. Han är väldigt nyfiken, ALLT ska in i munnen, helst Noels hjälpmedel och sladdar, allt som prasslar, gärna papper om han får tag på det. Annat som går in i munnen är gröt och vanlig mat, välling morgon och kväll, äter sista gången runt 19 sen somnar han och sover till ca 06. Noel likaså. Leon är nöjd med att bara vara med, så länge men busar och leker med honom (givetvis) så är han så glad som det bara går att vara. Han följer med på alla vår galna upptåg och resor och är nöjd med att vara med. Han älskar andra barn och är inte speciellt blyg av sig. Tyr sig givetvis mest till mig och Ted men är inte främmande med att vara hos någon annan. Största idolen, bortsett från Noel är helt klart storkusinen Texas som är hela 10 månader, dom kommer garanterat busa livet ut tillsammans!

Sover gör han helst på magen, och på natten. Sover middag ett par gånger på dagen, ibland i 2 timmar om han får sova bredvid något (gissa vem som brukar ”offra sig”) annars kanske 45-60 min per gång, ingen stor sovare på dagen med andra ord, men har aldrig varit, han är alldeles för nyfiken. Han är ju som sagt lite överallt nu mer, gärna försöka öppna lådor och klättra mot hyllor, dra omkull korgar och ösa runt bland leksaker, det är väl det bästa!

IMG_4451

Leon 7 månader har dessutom lyckats slå sig ordentligt ett par tre gånger, ramlat ned från soffan häromdagen medan vi sov (ja, han låg inners i soffan med en vuxen ytterst och uppbunkrade kudder mot ett högt ryggstöd så han absolut inte skulle ramla ut), men han måste ha vaknat tyst och klättrat över alla hinder, bums var han på golvet och gallskrek..det gick bra, gudskelov och lär inte vara sista gången han han ramlar och slår sig, dock sista gången han sov i soffan, klätterapa! Dessutom är han lite för liten för det där med att klättra, vilket har märkts några gånger då han tappat taget och dunkat i bland annat näsan så den börjat blöda…stackars liten. Vi tycker vi har full koll på barnen och är iof vana vid Noel som man kan lämna på ett ställe och han är kvar där, men har nu fått erfara hur det är med barn man inte kan vända bort blicken för en sekund med. Men Leon alltså, han är ett sådant där barn som är för nyfiken för sitt eget bästa…borde sättas i sele..med andra ord så får man ha dubbeltrippel koll på honom :)

IMG_4363

IMG_4365Majskrokar är en favorit, och frukt. Tycker det är extremt onödigt att introducera socker så tidigt i ålder, han blir ju sjövild av att se majskrokar så det duger för honom! Fast jag vet att farfar lät honom smaka glass när vi var borta, och Moa, jag vet att du gav han grädda på dopet 😉

Hur som helst så är det full fart på lilleman. Två tänder har han med, bägge framtänderna där nere, dom kom för mer än en månad sen. Det gör ont som satan när han bits i tårna på en, jo, för lilleman verkar ha någon slags fotfetisch, tycker dom är väldigt spännande! Minns att Noel var lika fascinerad av händer när han var liten.

Jag tror Leon kommer gå om några månader, typ vid 10 månader. Det gjorde både jag och Ted. Med tanke på Leons utveckling för tillfället och på hur nyfiken han är så är jag helt övertygad om att han går innan sommaren är slut! Busunge!

 

blogstats trackingpixel

En reaktion på “Leon 7 månader

  1. Han låter precis som lovi. Vi fick låna en sån där mjuk hjälm från BVC vid 8 mån. Då hade hon ställt sig upp överallt i ca 1 månad. Vilket de nästan är för små för….;) den använde vi lite i 2 veckor. Då lärde hon sig att sätta sig ner själv och föll inte rätt ner. Men nu vid precis 10 månader så är första steget nära. Igår gick hon 1-2 steg. Men hon är lite för feg för att släppa det hon håller i helt. För min del får hon gärna vänta ett litet tag till:)
    Ska bli kul att träffa er på torsdag!
    Kramar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>