Sol, värme och ögoninflammation

Så otroligt underbart att sommaren är på väg, hejdå snö och slask, välkommen värme och sol! Jag tror dom flesta fungerar som jag gör, att man blir lite extra glad, får lite extra energi så här när solen och värmen kommer. Det är nu man ser mer och mer människor utomhus, folk verkar gladare, är mer aktiva och sociala! Det märks att värmen påverkar oss människor på ett positivt sätt!

Jag har accepterat sedan länge att vi inte alltid kan göra allt med Noel som vi skulle vilja göra, och jag har accepterat att vi nog kommer få dela på pojkarna en del därför att Leon vill bada på badhuset och springa i lekparken, men Noel kan inte göra detta. Däremot så blir jag lite ledsen när det tillkommer annat som ställer till det för Noel. Förra helgen åkte han på ögoninflammation, det har varat och runnit, är rött och kliar. Nu idag ser det bättre ut och var inte lika igenklistrat när han vaknade. Men, ögoninflammationen gör ju honom ännu mer ljuskänslig och i veckan har våra försök att sitta ute i skuggan varit helt förgäves. Kan iof också bero på att han är allergisk, jag misstänkte det redan förra året då vi var på landet en del, han fick alltid hosta och blev hängig efter vi varit där (utomhus). Och av egen erfarenhet så vet jag ju att astma och allergi ofta går hand i hand! Det är nog jobbigt för honom att vara utomhus över huvud taget just nu pga pollen! Men visst är det tråkigt att vi inte kan sitta i solen med honom eller vara ute längre stunder…men det ger sig nog..förra sommaren var vi utomhus väldigt mycket och satt i gräset och lekte, så det släpper nog så småningom….

Vi tar däremot många promenader, långa som korta, i torsdags gick vi runt strömmen alla fyra tillsammans med barnens farfar. Det är så otroligt vackert runt strömmen, och går man i ”rätt” riktning så får man dessutom några jobbiga uppförsbackar på köpet :) Igår gick jag en sväng med barnen på em, när den starkaste solen lagt sig. Noel har alltid nästan hela suffletten nere och dessutom ett extra skynke att dra för, men han tycker det är spännande med ljuset, på håll, så länge han slipper sitta mitt i solen!

Det ger sig nog när ögoninflammationen lagt sig och all pollen flugit bort! Då kan vi nog dra fram filtarna och lägga oss på gräset, alla fyra!

IMG_4466

blogstats trackingpixel

En reaktion på “Sol, värme och ögoninflammation

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>