Allergi och egentid

Jag börjar tro att Noel egentligen är mer allergisk än förkyld just nu. Det ger sig ju aldrig och blev uppenbart sämre när våren drog igång. Likaså det där med astman och andningen. Han vill inte vara ute speciellt länge, och är väldigt trött, mest hela tiden, väldigt hängig hela dagarna. När jag ser på Noel nu så ser jag mig själv som liten. Jag hade verkligen svår allergi och astma. Kunde inte vara ute alls när det var som värst, skulle pappa klippa gräset fick jag vara inne i två dagar tills det nyklippta lagt sig. Kompisar som hade pälsdjur fick lov att byta kläder/ha rena kläder på sig till skolan annars kunde jag inte vistas i samma klassrum etc. Nu är nog inte Noel lika allergisk som jag var som liten, men nog tror jag att han är allergisk! Det skulle dessutom förklara den hemska nästäppan han har som aldrig ger sig, och minns jag inte helt fel så var det likadant förra året vid den här tiden. Att han verkar ha astma är ju konstaterat av lungdoktorn i Stockholm men får ta upp det här med allergin med läkaren här i Norrköping, kanske är det så enkelt och kanske hjälper det med några allergimediciner??

I helgen har jag och Noel haft lite egentid bara han och jag. Jag kände att vi behövde det. I lördags var Ted och Leon iväg för att fira barnens farfar, dom skulle grilla utomhus och som ni förstått nu så är det ju inte så populärt för Noel att vara utomhus, han hade dessutom lite feber så vi stannade hemma. Vi hade det supermysigt här hemma istället. Vi övade på tecken, badade, myste och busade! Välbehövligt för honom att få mig för sig själv ett tag, och för min del också. Det var rätt skönt att kunna lägga all fokus på Noel, och det kändes som att det verkligen var uppskattat av honom. Igår var Ted och Leon nere på landet hos barnens farmor. Vi avstod även det pga att Noel inte gärna är ute just nu. Leon däremot stormtrivdes på landet och kröp runt i gräset, försökte äta sten och fascinerades av alla blommor!

Vi delade upp familjen lite frivilligt i helgen. Och det kommer nog bli så fler gånger. Vi kommer nog även ha barnvakt till Noel ibland för att kunna göra saker med bara Leon, som att åka till Kolmården, något som inte alls skulle fungera att göra med Noel. Med ett barn i familjen som har handikapp så måste man anpassa, och vi är tvungna att acceptera att Noel inte kan följa med på allt, och vi är då tvungna att acceptera att vi antingen får dela upp familjen eller att vi vissa gånger får ha barnvakt/assistans till Noel. Det är tyvärr så det ser ut, men det bästa av allt är ju att Noel inte lider av det. Han har det fantastiskt ihop med farmor och kommer garanterat ha det mycket roligare ihop med en assistent än med oss på Kolmården! Man får tänka så!

Idag hade vi tänkt att gå en promenad i solen, men när jag ser ut genom fönstret nu så ser det mest ut att bli regn. Skönt för mig och Noel dock och alla andra med allergi. Vi kanske tar en sväng med bilen istället, kanske åker och rekar lite kakel och inredning! Nu är det snart bara 2 månader kvar tills vi får tillgång till nya lägenheten och kan börja renovera. Känns helt sjukt spännande!

IMG_4503

IMG_4498

 

blogstats trackingpixel

5 reaktion på “Allergi och egentid

  1. Nog verkar det som Noel är allergisk. Våra killar använder aerius munsönderfallande tabletter, men tror kanske att Noel är för liten för dem. Det är säkert bra att prata med läkare först i vilket fall som helst.
    Det har tagit lång tid, men nu inser jag också att vi andra i familjen kan göra vissa saker utan Adam. Helt enkelt därför att han ibland har det bättre om han inte är med. Visst känns det tråkigt ibland, men jag tror ändå det är bra att dela på sig vissa gånger. Vad lika du och Noel är på bilderna! Kram!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>