Sömnbrist

Har precis lagt Leon igen, sitter med min morgongröt framför mig och försöker hitta energi någonstans. Känns inte som att dom där 3 kopparna med kaffe tidigare har hjälpt speciellt mycket heller. Egentligen så brukar jag och Noel leka när Leon somnar på fm, Leon sover nästan alltid en timme efter ett par timmars vaken tid på morgonen. Men nu måste jag bara få sitta i lugnet i några minuter och samla kraft….Noel står i hoppgungan, vilket iof är hans favoritsysselsättning, han skrattar så han kiknar ibland och hoppar hej vilt fram och tillbaka, han är go den där lilla kämpen. Förresten så slapp han magsjukan, för tillfället iaf. Bara jag och Leon som blev dåliga. Leon började äta normalt igen för ett par dagar sedan, skönt, så fruktansvärt jobbigt att behöva tvinga i honom vätska när han mår illa och absolut inte vill äta eller dricka något. Kände genast hur smidigt det var med Noels knapp 😉

Det där med sömnen då, vet inte vad det är med barnen just nu men dom sover inte alls bra. Framför allt inte Leon, han vaknar och skriker säkert 10 gånger varje natt och är extremt svår att få att somna om. Han har två tänder på väg, övertänderna där fram, den ena har spruckit igenom lite men inte den andra, jag gissar att det främst är det som spökar, och så ont i magen. Han fick enbart majsvälling under magsjukeperioden förra veckan och har varit väldigt hård i magen sen dess. Noel å andra sidan är extremt täppt i näsan, det tar stopp när han andas och han vaknar till och gråter av frustration väldigt ofta på nätterna, det blir mycket sitta i knät, ge nässpray (koksalt främst), inhalera osv…mycket spring och vaggandes på nätterna nu…tror vi sovit i snitt 3-4 timmar/natt nu i några dagar..vilket gör att jag känner mig som en urvriden disktrasa ungefär som torktumlas x antal varv…Har en ihängande huvudvärk som vägrar ge med sig och idag känner jag mig faktiskt sjuk..jag är ju såklart inte sjuk, har bara sömnbrist men är sådär seg i hela kroppen, har frossa och känner mig bakis…ska försöka sova när barnen sover middag sen, om dom nu vill somna samtidigt och sova ett par timmar..det tar jag verkligen inte för givet!

Annars då, vi var på planeringsmöte på HAB igår, givande. Får skriva mer om det senare. Vi tog även ny vikt på Noel igår, nästan 8,6kg :) Han har gått upp väldigt bra på sistone för att vara Noel. Tog nytt hb med, men väntar på det svaret. Annars är Noel rätt pigg, märker av allergin i form av trötthet och nysningar, nästäppan och klåda i ögonen, men han är glad, som vanligt, en glad kille!

Helgen var lugn, vi träffade lite vänner och så firade vi mors dag på söndagen här hemma i lugn och ro. Tog några promenader och åkte en del bil (Noel älskar att åka bil). Jag tränade, passar på när det är helg och vi inte har några tider att passa, i veckorna så blir det träning efter hur mycket tid det finns. Det går iof bra med allt. Sen i Januari har jag gått ner 15kg. Nu har jag 4 kg kvar till mitt mål, fast egentligen så handlar det nu mer om att träna för att forma om kroppen (läs pösmagen) än om att gå ner i vikt, det finns inte så mycket fett kvar, bara graviddaller 😉 och sådant tar tid att träna bort, tyvärr! Men det är kul med utmaningar, och träningen är min lilla flykt från vardagen, när jag tränar kan jag släppa allt annat och bara ”slappna av”!

Nej, nu ska jag ta och hämta upp spillevinken ur hoppgungen och mysa en stund. Får se om vi vågar oss ut i friska luften sen när Leon vaknat igen. Så skönt med sol och gröna träd!

 

IMG_4719IMG_4710

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>