Sjuk igen

Det där med att ha en period och vara lite friskare verkar inte fungera något vidare för Noel just nu. Och har inte fungerat på flera månader. Ska jag vara ärlig så minns jag inte sist vi hade några veckor med lugn och ro och en pigg Noel utan syrgas på dagtid…

Igår natt blev han dålig igen. Jobbigt med andningen och hög feber. Igår morse vaknade han upp sent vid 09 och med 40 graders feber, rosslig och jättehängig. Det blev en tur till barnakuten. Bara ”kändisar” där upp igår, jättekul att träffa många av dem som jobbade när vi bodde på Neo. Men bortsett från det så var det inte så roligt. Snabbsänkan låg på 75, den var 37 i torsdags. Förmodligen så var första dagen igår med tanke på febertoppen på morgonen så snabbsänkan är ju alltid fördröjd. Noel var pipig på utandningen och väldigt rosslig/slemmig i halsen. När febern gått ner en aning och efter några inhalationer blev han dock piggare. Vi fick med oss penicillin hem och så har vi fortsatt att inhalera ventolin här hemma. Det fungerar bra. Förmodligen så stoppade vi en lunginflammation med att vara så tidigt ute. Hade vi väntat tills idag utan behandling hade han förmodligen blivit ännu sämre.

Just nu står han i hoppgungan och pratar och skrattar. Ingen feber nu på morgonen så det känns bra att vi åkte in så tidigt igår. Älskade, tappra unge, vilka små mirakel dom är. Ena stunden 40 graders feber och jättesvårt att andas och stunden senare så skrattar han och lever livet. Jag slutar aldrig förvånas.

Fick dock avboka dagens tandläkartid. Kändes inte optimalt att åka på läkarbesök just nu. Tar det efter semestern igen. Nu vill jag bara att denna antibiotikakur ska vara över och att han blir pigg som en nötkärna efter det. Jag hoppas fortfarande på dom där dagarna utomhus på en filt, lek i gräset, matsäck och massa glass! Får se hur mycket sommar vi får till det i år med tanke på alla ettriga sjukdomar som härjar, men några dagar hoppas jag på. Om inte så har vi alltid flytten att se fram emot, och så nästa sommar….jag hoppas på många fina somrar med min Noel, med en friskare Noel!

IMG_4793

blogstats trackingpixel

En reaktion på “Sjuk igen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>