Kaos

Flyttkaos. Renoveringskaos. Kaos i huvudet.

Barnen mår bra. Det är huvudsaken. Vi försöker få lite ”semester” och göra små utflykter varje dag om vädret är ok. Ta en filt och leksaker och gå till någon park, ta en glass med vänner osv. Min pappa var och hälsade på för ett par helger sedan, då passade Farmor Noel så vi andra kunde gå på Kolmården. Vilken upplevelse, har inte varit där sedan jag var 3-4 år själv, delfinshowen var nog det som jag tyckte var allra bäst. Annars är vi verkligen mitt inne i flytt/renovering. Ted är i nya lägenheten varje dag och fixar. Golven är klara och målaren blev klar med väggarna igår. Byggfirman är på plats och håller på med köket. Men jag skulle ljuga om jag sa att det gick som på räls. Idag är Ted och hans farbror och sätter golvlister och foder och fixar med nya dörrar och på fredag kommer våra nya garderober, 3 stora garderober med skjutdörrar, som ska monteras ihop. När köket och garderoberna är klara kan vi äntligen flytta in. Förhoppningsvis flyttar vi på söndag.

IMG_5765 IMG_5760 IMG_5805 IMG_5811 IMG_5831

Men jag hatar verkligen när det är oreda överallt. Kartonger och säckar. Leksaker överallt och stå olika boenden. Kaos i nya lägenheten med bygggrejer överallt. Jag är ju en sån där person som typ får ångest när papperna i räkningspärmen inte är sorterade osv…Jag hatar när det inte är ordning och reda hemma och var sak har sin plats. Så ni kan ju förstå hur stressad jag är nu, nu är det kaos överallt…Men, bara några dagar kvar nu, sen hoppas jag på att lugnet kommer över mig som en sval sommarvind!

Jag längtar så tills vi flyttat och kommit på plats. Jag tror vi kommer trivas hur bra som helst och barnen kommer garanterat få kompisar i området. Området är så mycket lugnare och trevligare än där vi bor idag. Det känns som ett bra ställe att låta barnen växa upp på. Och lägenheten blir verkligen jättefin. Ska visa bilder senare när vi kommit på plats. Just nu vill jag bara få den här veckan överstökad så att vi kan fokusera på att bara vara en hel familj och på att få njuta av sommaren och hemmet tillsammans.

Ted var till jobbet häromdagen för att be om förlängd ledighet. Vi känner oss nog rätt utmattade båda två, kanske på olika sätt, men ändå. Den här våren har, som jag skrivit tidigare, tagit musten ur mig totalt. Jag har gått runt med så mycket oro och ångest över Noel att jag vissa dagar verkligen inte orkat mer än det allra nödvändigaste. Min ångest över att Noel kanske skulle dö tog över totalt. Nu har jag kunnat släppa den oron en del, eftersom han mår så pass mycket bättre nu. Vi vet ju även varför han mådde så dåligt och det är en lättnad att veta att det tillståndet han var i då hade en orsak som nu inte längre finns och att det inte var något permanent. Men dom där tre veckorna vi spenderade på sjukhus nu i juni/juli var verkligen droppen som fick min bägare att rinna över. Livsenergin låg nere på minus och jag mådde verkligen skit dom där veckorna. Processen att avlägsna porten och sätta dit en ny var verkligen inte nådig och det tog hårt på mig och på Ted att se hur Noel led. Som det är nu har jag ångest bara av tanken på att man ska sätta en portnål på honom vid nästa blodtransfusion, i dagsläget får han ju panik bara man ska sätta ett plåster…

När vi flyttat och kommit till ro i nya lägenheten ska jag ta upp kontakten och börja samtala med någon. Inte för att jag i nuläget mår jättedåligt, men för att det nog finns en del saker djupt i själen som behöver få komma upp till ytan, så att det inte blir för mycket om vi hamnar i ny svår situation. Bearbetning kallas det väl, och just nu har det varit så mycket att jag nog skulle behöva hjälp att sortera tankar och funderingar av någon utomstående.

Jag hoppas tiden läker en del sår, och att vi går starka ur allt som är och har varit dom senaste månaderna. Även om det ibland känts övermäktigt så har vi ju ändå klarat av det som varit. Jag bara längtar tills bitarna i pusslet fallit på plats igen och vi kan börja leva normalt, vår knasiga normala vardag!

Nu sover båda pojkarna så jag ska faktiskt passa på att packa lite grejer, Noels sprutor/hjälpmedel etc, sådant som Leon älskar att leka med, även om han inte får :)

IMG_5853

blogstats trackingpixel

En reaktion på “Kaos

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>