Februarimagsjukan i repris

Nu är det precis ett år sedan vi låg inne med Noel pga magsjuka. Då var han så illa däran att kroppen till slut hamnade i chock och bara la av. Inget minne man vill ha som förälder och heller inget minne som bara går att radera bort. Det är den händelsen som nog präglat mitt mående senaste året, all oro, ångest och rädsla.

Så i helgen kom den igen, magsjukan alltså. Så otroligt ”lägligt” då vi för en gångs skull skaffat oss barnvakt till bägge barnen för att ta in på hotell över en natt. Vi kom visserligen iväg på eftermiddagen då ingen av oss mådde dåligt. Men väl inkvarterade på hotellrummet så fick vi slåss om toaletten resten av kvällen. Ingen middag, ingen bio, inget mys. Vid 01.30 ringde farmor och farfar, då hade Noel kräkts och var otröstlig. Dessutom hade även farmor smittats. Vi checkade ut och åkte hem. Då sov Noel, men han vaknade kort senare av att diarréerna dragit igång istället.

Nu sitter jag här på rum 22 med Noel. Inkvarterade igen. Med en ettrig magsjuka som vägrar ge sig. Fast det är skillnad nu. Nu åkte vi in i tid. Fick dropp satt igår som har gått sedan dess. Han är pigg och glad. Provar att mata för att han sedan ska kräkas upp allt igen. Rundgång på frustrationen. Längtar hem. Men så finner jag ändå något lugn i att vara här. Personal vi känner. Ett rum Noel är trygg i. Han är ändå glad. Trött men glad. Jag törs se ett slut. Magsjuka går oftast över efter ett par dagar.

Imorgon är vi garanterat hemma igen. Om inget absolut oförutsägbart skulle inträffa…Har vi tur med maten åker vi kanske hem ikväll…

 

 

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>