Noels Insamling

Noels Insamling till förmån för Vrinnevisjukhusets barnavdelning

 I november 2010 föddes en liten kille vid namn Noel. En speciell kille med många kroniska sjukdomar, en kille vars första tid i livet var väldigt tuff. Noel må vara en väldigt sjuk kille, men är också en av de starkaste, en liten kille med en livsglädje som få.

Under Noels första 7 månader bodde vi, och levde på sjukhus. Sjukhuset som var någon annans arbetsplats blev vårt hem. Någon annans arbetsuppgifter blev vår vardag, våra rutiner. Ett litet rum på 10 kvm blev vårt nya hus, och den långa vita korridoren blev helt plötsligt hela vår värld. Glädjen över att ha blivit föräldrar fick läggas på hyllan och istället sattes fokus på andningshjälp, operationer, nålar och provtagning. Vår livssituation förändrades totalt, och vi ställdes inför en situation vi absolut inte för förberedda på.

7 månader är en lång tid, en lång tid att vistas på sjukhus, en lång tid att inte få sova i sin egen säng tillsammans som en familj, att inte få äta frukost när man vill, att inte kunna gå ut på promenad när man känner för det. 7 månader är en lång tid att längta, drömma och hoppas under. Men man får det att fungera, för att man måste. Men, det hade heller aldrig känts okej om det inte vore för all underbar personal som arbetar på barnavdelningen.

Under våra 7 månader som vi låg inne och den tiden som har följt efter att vi fick flytta hem så har vi kommit att lära känna så fantastiska människor. Människor som arbetar för andras välmående, människor som räddar liv, människor som ser till hela familjens behov, människor som visar omtanke, empati och förståelse, människor som blivit en del av vår familj, av vår resa och vårt liv.

Många föräldrar tvingas uppleva samma sak som vi, där vardagen får en helt annan mening och där sjukhusets vita väggar blir ens egna hem.

Det händer att vi fortfarande måste vistas i den långa vita korridoren, att vi måste leva på några få kvadratmeter igen, men kanske endast för några dagar. Fast egentligen spelar det ingen roll, om man lever på sjukhuset med sitt sjuka barn i några dagar, någon vecka eller flera månader. Vistelsen på sjukhuset känns ändå jobbig, steril och kall.

Till förmån för alla barn som någon gång måste vistas på Vrinnevis barnavdelning vill vi göra en förändring, vi vill starta en insamling, så att vi kan sprida mer glädje och lek till de som behöver det som allra mest. Vi vill att det ska kännas mer lekfullt och färgglatt för barnen, och vi vill att det ska kännas mer varmt och omsorgsfullt för föräldrarna. Det är en jobbig tid när ens barn är sjukt, och kan man underlätta den jobbiga sjukhusvistelsen på något sätt så vill vi göra det.

Det är ju bevisat att barns tillfrisknandeprocess sker snabbare om barn har möjligheten att stimuleras genom lek, färg och fysisk aktivitet. Därför känns det viktigt att kunna bidra med detta till barnavdelningen, så att barnen också möts av färg, lek och fantasi i korridoren och på rummen, inte bara av vita, sterila och kalla väggar.

Tillsammans kan vi göra en förändring, en liten förändring kan göra stor skillnad för någon annan. Vi vill att de intetsägande, kalla vita väggarna ska få byta skepnad, att de istället ska få inge hopp, lek och glädje. Vi vill att fler leksaker ska få hitta sin plats i de kala rummen. Vi vill att barn ska få vara barn även när de är sjuka, och att sjukhuset även kan vara en rolig plats att vistas på och inte bara en jobbig plats förknippad med sjukdom, tårar och oro.

Vi vet att många föräldrar och barn någon gång i livet måste besöka barnakuten, ligga inne på barnavdelningen eller kanske bo några månader på neonatalavdelningen. Tillsammans kan vi göra dessa vistelser lite mer färgglada och fylla dagarna med lek, fantasi och glädje. För att främja tillfrisknad och välmående, och för att miljön på barnavdelningen ska göra personalen rättvisa!

Hjälp oss hjälpa andra, hjälp oss att göra någon annans dag mer glädjefylld!

Lämna din gåva till Noels insamling på plusgirokonto: 1617995-4

För frågor och funderingar kontakta mig på: noelvaldeoss@hotmail.se eller på mobil: 0704-883773

Tack för att du/ni är med och gör skillnad, ditt/företagets namn kommer att synas på barnavdelningen som ett bevis på er insats och ert engagemang.

 

blogstats trackingpixel

En reaktion på “Noels Insamling

  1. fina ni! det är helt underbart att ni orkar ta tag i denna insamling för att förbättra miljön för alla oss som behöver vistas där titt som tätt. fantastiska är vad ni är!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>